Рецепта Гейнер у дома

Всеки бодибилдър знае, че трябва да използвате повишаващо тегло тегло всеки ден, така че една рецепта за приготвяне на теглото в домашни условия значително би намалила финансовите разходи за спортно хранене и разбира се можете да го приготвите с любимия си вкус. Но намирането на такива рецепти е доста трудно, така че тази статия много ще ви помогне при решаването на този проблем.

Спортното хранене е тема, която няма край и по правило всеки културист има мнение по този въпрос. В края на краищата спортното хранене се състои от много секции: въглехидратно-протеинови смеси, високопротеинови продукти, мазнини горелки, аминокиселини и др. Както виждаме по-горе, има много средства за постигане на най-високи резултати в спорта, увеличаване на мускулната маса, повишаване нивото на имунитета и, разбира се, за изцеление на цялото тяло. Ако обобщим всички заедно, именно горното е основата за най-добрите спортни резултати и постижения.

Изборът на конкретна добавка директно зависи от това какъв резултат искате да получите, когато отидете на фитнес. Например, ако проблемът ви е с наднормено тегло и сте опитали много различни методи, но той не даде видими резултати, тогава този мазнини може да реши този проблем. И обратно, гейнери и протеини са най-подходящи за увеличаване на мускулната маса.

Говорейки за печалби, това е невероятна хранителна добавка. Думата получател идва от английския език, думата „печалба“ се превежда като увеличение или печалба.

В културизма думата гейнер означава протеиново-въглехидратна смес, която е изобретена специално за наддаване на тегло. Той е много ефективен и най-доброто от всичко, времето е подходящо за приемането му, половин час след тренировка. Този път някои наричат ​​прозореца на протеин-въглехидратите. Приемането на печалба, точно в такъв период от време, ще ви позволи бързо да възстановите изразходваните килокалории. Всички хранителни вещества, които съставляват гейнера, ще започнат незабавно възстановяване на нивата на гликоген и абсорбцията на протеини значително ще се увеличи.

Трябва да знаете някои правила при избора на печалба. Всички лекарства имат различни нива на протеини и въглехидрати и преди да купите скъпо лекарство, по-добре е да разберете предварително от какво точно се нуждаете:

 • Ако имате тънка физика и натрупвате всеки килограм много трудно и дълго, тогава печалбата с много високо съдържание на въглехидрати е точно това, от което се нуждаете. Това важи и за хората, които тренират всеки ден. Идеалното съотношение на въглехидрати към протеини е 3 към 1.
 • Ако няколко килограма много бързо се появят и останат за дълго време, тогава съотношение 1 към 1 или 1 към 2 ще ви подхожда.
 • Ако ви е трудно да определите към коя категория принадлежите, тогава по-добре просто погледнете резултата от приема на наркотика. Резултатът ще бъде видим само след няколко седмици, ако забележите, че теглото се наддава поради телесните мазнини, тогава трябва да намалите съотношението, а ако забележите увеличение на мускулната тъкан и усетите прилив на сила, тогава това лекарство е подходящо за вас. Но има случаи, когато след дълъг прием на ефекта все още не се наблюдава, тогава трябва да замените генериращия, където количеството на въглехидратите ще бъде повече.

Както всяко лекарство, и гейнер има своите недостатъци. Особено внимание трябва да се обърне на това. Да предположим, че има идеален гейнер, състоящ се от смес от въглехидрати и протеини, които човек така или иначе получава от обикновената храна. Но факт е, че този показател зависи от няколко фактора: от нервната система, от състоянието на човека, от нивото на физическа активност. Освен това отбелязваме, че всички гейнери се отглеждат в мляко, сок или вода. А висококалоричният продукт може да причини разнообразно храносмилане. Много производители в процеса на производство добавят различни цветове, аромати, хранителни добавки и в резултат вкусът на лекарството се променя. И последствията могат да бъдат най-различни бъбречни заболявания, въпреки че като такава вреда от лекарството, както и от обикновената сода. И разбира се, не трябва да се забравя за размера на печалбата.

Сега ще разберем как точно можете да готвите гейнер вкъщи. Ако не искате да харчите много пари или не можете да си позволите да купите скъпо лекарство, тогава можете да опитате да го приготвите у дома. Разбира се, няма да е перфектно и балансирано, както казват производителите на спортно хранене за това. Но огромен плюс, нашият домашен гейнер е, че е вкусен, здравословен. И винаги знаеш какво точно е в чашата ти.

Спомнете си, че основната част на гейнера е смес от въглехидрати и протеини. В ролята на протеин най-често производителите използват всички видове протеин, а за евтините опции обикновено използват най-обикновеното мляко на прах. В ролята на въглехидрати малтодекстринът по-често действа, а в евтини варианти е фруктоза или захароза. Съответно можем да заключим, че композицията не е необичайна.

Рецептата за гейнер вкъщи. За да направите това, ще ви трябва:

 • Протеин. До голяма степен на разочарованието, но да направите протеинов изолат у дома няма да работи. Но както правят някои производители, той може да бъде заменен с мляко на прах. Трябва да изберете мляко на прах с ниско съдържание на мазнини, но дори и с най-високо качество, много трудно за човешкото тяло;

 • Малтодекстрин. Това е неразделна част от разграждането на нишестето, то принадлежи към категорията на сложните въглехидрати. Много често се използва в готвенето, така че няма да е трудно да го намерите;

 • Фруктоза . Най-добрият и най-висококачествен източник на фруктоза е медът;

 • Захароза. Това е обикновена гранулирана захар;

 • Какао на прах. За шоколадовия аромат на коктейл.

Така че, нека започнем да приготвяме гейнер, първо трябва да смесите протеина и избрания въглехидрат (захарозата е най-лошият вариант за гейнера) в съотношението, което сте избрали (например 70% въглехидрати и 30% протеини). В крайна сметка добавете какао на прах за приятен шоколадов вкус. Природен генериращ и 100% полезен - готов.

Пример за най-бързия и лек гейнер е следният: половин литър обезмаслено мляко, смесете с няколко супени лъжици рапично масло, също добавете 3 супени лъжици фъстъчено масло, нарежете в блендер и добавете 1 голям банан, и, разбира се, добавете 1 порция суроватъчен протеин.

Можете също така да приготвите протеиново-въглехидратна смес от естествени съставки. Но има своя минус, не се усвоява толкова бързо, така че не може да се нарече пълноправен генерист.

Гейнер рецепти от натурални съставки:

 • Протеин (извара, яйчен белтък, мляко), смесен с въглехидрати (овесени ядки, захар, банани, мед). Смесете всичко старателно в блендер и коктейлът е готов!
 • Вземете 125 грама обезмаслено мляко, добавете 25 грама мляко на прах, няколко супени лъжици боровинки, сок от половин лимон, няколко супени лъжици захар или мед, смесете всички съставки в блендер;
 • 50 грама извара, смесете с 5 супени лъжици мляко, добавете 40 грама мляко на прах, половин нарязан банан и една чаена лъжичка мед. Отново разбъркайте всичко старателно с пасатор;
 • Една чаша заквасена сметана със съдържание на мазнини около 10%, смесете с една чаша мляко, два средни банана, три сурови яйца и няколко супени лъжици шоколадов сироп. Разбъркайте добре с пасатор и пийте.

Така че, приготвянето на гейнер вкъщи е доста проста и не отнема много време. Такъв коктейл ще даде на тялото голям заряд от енергия, което ще бъде достатъчно за целия ден и, разбира се, много витамини и други полезни вещества. Високото ниво на въглехидрати ще помогне за изграждането на мускули за кратко време.

Успех и добри резултати в постигането на перфектното тяло!