Хитър на кувалда

Мнозина ще бъдат изненадани от факта, от което действително зависи силата на удара. Изглежда това е свързано с мускулната сила, но в действителност не е съвсем правилно. Шокът е сложно движение, включващо много мускули, така че силата му е по-зависима от координацията на тяхната работа. За да бъде ударът силен, трябва да тренирате тялото да използва необходимите мускули с необходимите усилия в точното време.

Аматьорите се боксират грозно и не само прости наблюдатели, но и тези, които са го усетили върху себе си, ще се съгласят с това. Това е загуба на енергия! Много допълнителни движения изтощават нападателя и в същото време не представляват реална заплаха за противника. Причината е техниката на удара, или по-скоро отсъствието му. Любителите не инвестират в удар, затова е слаб. Как да овладеем бойната техника ">

На първо място, трябва да обмислите възможността за учене при професионалист. Опитен треньор с квалификации в тази област сравнително бързо ще направи добър боксьор от начинаещ. Но в тази статия ще говорим за това как да накараме мускулите да работят хармонично, като по този начин образуват мощна ударна сила. Най-важното е, че това ще изисква конвенционална гума и кувалда.

Инструменти и съвети

За да направите удара по-силен, трябва да се придържате към препоръките по-долу и да използвате инструменти:

  • Тир. По-добре е да използвате този, който не е нужно да бъдете пощадени, така че опцията с гума от собствената си кола не е подходяща. Тъй като впоследствие тя ще трябва да издържи много удари, е необходимо да се осигури нейното статично (неподвижно) положение. За да направите това, гумата е наполовина заровена в земята.
  • Чукът. Перкусионистите използват 8-10 кг кутии за производство на перфоратор. Борците тренират с 10-32-килограмови чукове, за да увеличат функционалността на хвърляне.

Що се отнася до положението на ръцете, те имат разлики между боксьори и борци: първите имат ръце на разстояние, вторите държат края на дръжката с две ръце. Това се дължи на спецификата на бокса - удари с една ръка. Поради широкия хват се осигуряват условия, които са максимално сходни с истински удар.

Тренировъчен ефект

Упражнението с чук помага да се развие цялостната издръжливост на тялото, което е важно за всеки спортист. По-специално подобно обучение помага на боксьорите да постигнат мощна сила на удара, а на борците да засилят хвърлянията.

Каква е тайната на тези дейности ">

Повече за техниката

Отвън всичко изглежда просто - удариш чук на гумата и не е необходимо специално оборудване. Но да се избегнат грешки и да се постигне максимален ефект е възможно само ако движението се извършва подобно на удара. Използването на този метод ви позволява да програмирате по-силен раздел при удара на подсъзнателно ниво и в точното време тялото ще работи автоматично.

Поради тези причини основната задача е да придобиете умението да работите правилно с чук. Впоследствие този опит ще ви позволи да създадете правилната техника и следователно да направите удара по-силен.

  1. Рецепция . Фиксирано (статично) положение с крака успоредни един на друг. Положението на ръцете на дръжката: тесто - в средата, второто - на ръба. Ударите на кувалда се нанасят с прав гръб: импулсът от краката отива към тялото, а след това към ръката.

Обучението от този тип започва с това ниво. Важна е способността за работа с краката и тялото при удари и при връщане на чука. Ръцете са свързани към процеса последни. Целта на обучението е да се разбере същността на това упражнение, а не да се постигнат рекордни нива. В началния етап може да се извърши без тежест.

  1. Бойна позиция, леко настрани . Поставете далечната ръка близо до средата на дръжката. По време на удара можете да направите малка крачка напред, след удара - назад. Целта на упражнението е да придобие умението за завъртане на тялото под ръка.

Това е по-трудно ниво. Необходимо е да се научите как да нанасяте силен директен удар с втора (далечна) ръка. На този етап спортистът започва да усеща тялото с всеки удар и научава всички нюанси на рецепцията. Препоръчва се да се стремите да усложнявате това движение и да го доведете до максимално сходство с удар с бокс.

  1. Джеб . Заемете бойна позиция, малко настрани. Едната ръка е разположена близо до средата на дръжката, другата (далеч) - на ръба. По време на удара можете да направите малка крачка напред, след удара - назад.

Тази опция е с порядък по-сложна от второто ниво, така че трябва да отидете на нея само след като предишният стелаж е бил напълно проучен. Целта на упражнението е да изгради силен удар.

  1. Прихващане от предната позиция . Вземете предния стълб, както е описано в параграф 1. След всеки удар се прави прихващане на ръка. За да подобрите раздела при удара, можете да допълнете упражнението чрез завъртане на таза.

Сложността на тази опция се крие в прихващането и необходимостта от непрекъснато движение на всяка ръка. Впоследствие опитът, натрупан по време на такова обучение, ще спести значително време. Инерцията на един ход трябва да бъде преведена в друга, тоест човек трябва да се стреми да гарантира, че това е един дълъг цикъл.

  1. Прихващане от бойна позиция . Заемете бойна позиция, малко настрани. След всеки удар се прави прихващане на ръка.

На този етап се усъвършенства работата с всяка позиция и прихващане. Това ниво е отворено за експериментиране и творческо въображение. Можете да сменяте позиции, ръце, да се движите, но не спирайте. Всички движения трябва да се извършват от тялото автоматично поради програмите, разработени до съвършенство. Сега сте спортист - кола с мощен удар!