Андреас Мюнцер

Андреас Мюнзер е роден, наречен "мъж без кожа", на 25 октомври 1964 г. в обикновено австрийско селско семейство. Той започна да помага с домакинската работа от най-ранна възраст, а физическата работа изобщо не плаши Андреас. В свободното си време ходеше в музикален клуб, но най-вече беше привлечен от спорта. Мюнзер играеше футбол, а през зимата караше ски и също скочи от трамплин.

Човекът не се интересувал от вдигане на тежести, но всичко се променило случайно. Мюнзер отиде да учи на ключарски курсове, след което трябваше да чака транспорт за няколко часа. Андреас не искаше да губи това време, затова се напи до най-близкия фитнес клуб, където започна активно да се занимава със симулатори. Доста скоро той натрупа добра мускулна маса. Творбите на Мюнцер не бяха напразни. Той беше поканен да се състезава. Това беше състезание за юноши, в което деветнадесетгодишен младеж зае второ място. Това събитие напълно обърна живота му. Андреас става истински фен на културизма и посвещава цялото си свободно време на бодибилдинг. Вече на двадесет и две години той отваря фитнес залата си. Ставайки собственик на собственото си спортно съоръжение, той преследва две цели - да може да печели и да тренира. Младият човек е забелязан от Алберт Бусек, който е доста важен човек в немския културизъм.

Решил да не спира дотук, Мюнзер се премества в Мюнхен, което отваря големи възможности за него. Австрийският културист се появява на кориците на спортни публикации и успешно се представя на състезания. Когато Андреас получава статут на професионалист, той осъзнава, че е необходимо да поддържа добра форма през цялата година, затова практикува поне шест пъти седмично. Освен силови тренировки, той прави и интензивни кардио тренировки. Той избира такъв тежък режим случайно, защото иска да надмине Шварценегер. Münzer спазва строга диета, тренира упорито и упорито. Освен това австрийският бодибилдър консумира много анаболни стероиди, а също така изсушава преди тренировка, като свежда до минимум употребата на вода (до 500 мл на ден), приема диуретици. Ежедневният график на културиста се основаваше на строга диета и тренировки. Андреас никога не пиеше алкохол. Прекарва свободното си време в центъра на Мюнхен, където разговаря с тези, които споделят интересите и любовта му към културизма.

съдържание

 • 1 Антропометрични данни
 • 2 най-добри постижения
 • 3 причина за смъртта
 • 4 Мощност
 • 5 Обучителна програма

Антропометрични данни

 • Височината на Andreas Müntzer е 176 cm.
 • Теглото на спортиста по време на тренировъчния период е 103 кг, в извън сезона 115 кг.

Най-добри постижения

Австрийският културист спечели много награди, но най-забележителните постижения на Münzer са:

 • Второ място на „Нощта на шампионите“ и на Гран при на Германия през 1993г.
 • Трето място на Гран при на Германия и класическия Арнолд през 1990 г., на Ironman 1991, както и на аматьорското първенство в категория в лека тежка категория, в което участва през 1997 и 1998 година.

Спортистът не спечели първите места, но влезе в челната тройка на много състезания.

Причина за смъртта

Мюнзер никога не е казвал, че използва мощни вещества. Той криел по всякакъв начин факта на злоупотребата си с тези наркотици. Тези, които посещават фитнес залата му и учат с Андреас като студенти, културистът предписва мощни курсове на мощни вещества. Хората забелязали как се промени лицето му, което показва употребата на анаболни стероиди. Това се отрази в тялото му, което постепенно свикна с обичайните дози, когато спряха да дават желания резултат. Спортистът не го спря. Той започна да увеличава количеството консумирани наркотици, което му струваше огромни пари. В предпочитанията си той беше доста консервативен, избирайки изключително доказана „химия“. Андреас никога не експериментира и купуваше само добри лекарства.

През 1990 г. австрийски културист се срещна с Елизабет Шварц. Тя е и професионален културист. Между тях е поразена романтична връзка. Андреас съобщава на Елизабет, че ще се оженят, когато тя спечели първо място в световното първенство. Тя успя да постигне тази заветна цел, но само когато Мунцер вече не беше жив. През 1996 г. Андреас и любовникът му отиват при Arnold Classic. На турнира спортистът не успява да се издигне над шесто място. Неговите близки започват да се притесняват за здравето на културизма, но той не иска да спира. Андреас без никакви отстъпки и отстъпка за тялото си веднага преминава към следващото състезание.

Това отношение към собственото им здраве даде да се почувства. 13 март същата година (1996) Münzer се почувства неразположен. Той започна да изпитва силна болка в корема. Той беше хоспитализиран, но лекарите не можаха да спрат отварящото се кървене, което накара спортиста да изпадне в кома. Без да си възвърне съзнанието, спортистът почина няколко дни по-късно. Причината за смъртта беше отравянето на организма с мощни анаболни стероиди. Черният му дроб почти се е разпаднал. Общото състояние се влошава на фона на отравяне и тежък електролитен дисбаланс.

Мюнзер стана култова личност в света на културизма. Неговото безупречно качество на тялото и несравнимо красива форма с почти никаква мазнина, процентът на която преди състезанието той намаля до четири процента, го направи един от най-добрите. Съдиите не бързаха да му дават първи места. В много турнири Андреас дори не успя да влезе в челната тройка. Съдиите обясниха решението си с факта, че считат спортиста за недостатъчно пластичен на сцената.

храна

Андреас беше на мнение, че поддържането на високо ниво на метаболизма, дори културистът на средно ниво, позволява баланс на протеини и въглехидрати. Дневният прием на протеин на килограм телесно тегло трябва да бъде 2, 5, а на въглехидратите - 7 грама. Спортистът практически не консумирал мазнини, единственият източник на които в диетата му било червеното месо. Той никога не е бил натоварен с мазнини, което според Мюнзер му помагало да поддържа добра физическа форма през цялата година, а не само преди и по време на състезания. Той изграждаше мускули дори в извън сезона, когато консумираше почти 8 хиляди калории на ден.

Спортистът яде пет пъти на ден. Източникът на протеини бяха яйца, пилешко или пуешко месо, риба, нискомаслено сирене и протеини на прах. Като въглехидрати културистът консумирал овесени ядки, картофи, ориз, а също така понякога си позволявал някакви плодове. Никога не е ял нищо сладко. Андреас изпива 8-10 литра вода на ден, към което добавя малко количество магнезий, за да поддържа електролитичния баланс. Бодибилдър пил аминокиселинни добавки, витамини, цинк, витамин А.

Обучителна програма

От 1987 г. Мюнцер тренира шест пъти седмично и два пъти на ден. Двойният разкол на Андреас беше следният:

 • 1 ден, сутрешна тренировка за гърди и кардио, вечерен гръб и абс;
 • 2 ден, сутрешни бицепси и рамене, вечерни прасци и кардио;
 • 3 ден - тренировка с трицепс сутрин, крака вечер;
 • 4-6 дневно повторение на цикъла от предходните 3 дни;
 • 7 ден - почивка.