Грег Плит

Световната слава Грег Плит донесе не само професионални атлетически постижения, но и актьорска игра, както и кариера на модел. Културистът активно популяризира здравословния начин на живот и е автор на специалната тренировъчна система MFT28. Плит се появи на кориците на модни списания над двеста пъти. Той беше обожаван от жени. Той беше истинска икона за много начинаещи културисти. Трагедията, която се случи през 2015 г., беше истински шок за многобройните фенове на Plitt.

съдържание

 • 1 Антропометрични данни
 • 2 Биография
 • 3 Фитнес модел
 • 4 Телевизионна кариера
 • 5 причина за смърт
 • 6 Обучителна програма на Грег Пит
 • 7 Хранене

Антропометрични данни

 • Височина: 185 см;
 • Тегло: 188 см.

биография

Грегъри Плит-младши е роден на 3 ноември 1977 г. в Бърбанк. Баща му се занимава с недвижими имоти, а майка му е служител на дизайнерска агенция. Грег беше второто дете в семейството, тъй като двойката Плит вече има дъщеря. Като юноша започва активно да спортува, да играе голф и футбол, както и да посещава секцията по борба с ръце.

Любовта към активен начин на живот е предадена на момчето от баща му, което направи фитнес в къщата си със собствените си ръце, в което Грег прекарваше много време, изучавайки черупки като бара и щангите. Сестра му учи във Военноморската академия на Ню Йорк и когато се завърна след първата година на лятна ваканция, тя направи огромно впечатление на тийнейджъра.

След като завършва училище през 1996 г., той следва по стъпките на по-голямата си сестра и постъпва в същата образователна институция.

Концесии във Военноморската академия не дадоха на никого. Грег често си спомняше колко трудни са моралите. Децата, които не бяха свикнали със строга дисциплина, намираха това за особено трудно. Това важи и за онези, които преминаха през „училището за живот на улицата“ и се опитаха да разкрият собственото си его, но учителите бързо ги поставиха на мястото си.

В академията останаха само онези, които осъзнаха колко важна дисциплина, подчинение и подчинение на заповедта. Останалите просто се прибраха. Научил този урок, Плит стана парашутист и рейнджър. Следващите пет години той служи като рейнджър. През тези години той посети различни горещи точки на света, издигна се до ранг капитан и изпълни над 1500 скока с парашут.

Фитнес модел

Плит се премества в Лос Анджелис и става лицензиран треньор и обучава млади спортисти. Грег се присъединява към MET-Rx. Той е удостоен със званието „Спортист на годината“, разработва собствена тренировъчна програма, наречена „MFT28“, която бързо набира популярност сред културистите. Той привлича вниманието към себе си и често се появява в списания, в които пише за здравословен начин на живот.

През повечето време тренировките му отнемат, но това не му пречи да се развива в други посоки. Той става лице на проект, наречен „Ангелите на Тиери Мъглер“, а също така действа като поканен модел в реклами на такива известни марки като ESPN, Calvin Klein, Old Spice, MTV и други световно известни компании.

Плит украсява кориците на модни списания над двеста пъти и участва в снимките на над тридесет клипа. В САЩ той беше признат за най-успешния мъжки модел. Той е единственият, който успя да се качи на корицата на известното фитнес списание за пет поредни години.

ТВ кариера

Плит имаше огромен успех като предприемач. Грег стартира няколко успешни проекта, които донесоха многомилионна печалба, включително Whey Up (протеинова добавка) и Metaball (многофункционален треньор). Успехът на Плит не се ограничаваше само до постижения в спорта и моделирането. Той беше запомнен от мнозина по ролите си в такива филми като „Изпълнение на дупки“, „Фалшиво изкушение“, както и „Терминатор: Нека спасителят дойде“. Грег е поканен в много популярни телевизионни предавания.

През 2014 г. Плит влезе в списъка на двадесет и пет най-влиятелни мъже на Съединените американски щати. Тази оценка беше съставена от реномираното списание за фитнес. Той се състезаваше дори с президента Обама и такъв култов актьор като Уил Смит. В телевизионното предаване EXTRA Плит беше обявен за най-завидния ерген на Съединените щати. Според рейтинг на издателството ДНК Грег влезе в списъка на шестдесет най-секси мъже в историята на човечеството.

Причина за смъртта

Бодибилдър, бизнесмен, фитнес модел и актьор загина по време на снимките, намирайки се под колелата на влак. Плит участва в реклама на известен енергиен инженер, когато поради трагично съвпадение животът му е прекъснат. Грегъри беше само на 37 години, а самата катастрофа стана поради небрежността на Плит.

В рекламата спортистът изпревари движещ се влак. След една глътка енергийният инженер Плит трябваше да се появи в образа на Супермен, но това не беше предопределено да се сбъдне. След като изпил питието, Грегъри провел състезание с влака, но се оказало, че той кара твърде бързо, което доведе до трагедията. От удара спортистът загинал на място. Точно така умира един от най-известните американци от началото на двадесет и първи век.

Грег Пит програма за обучение

Текстът е взет от дневника на спортист, който са много културисти:

Плит тренира поне пет пъти седмично. Всеки урок беше посветен на разработването и укрепването на всяка конкретна мускулна група. С други думи, един тренировъчен ден на гърба, краката, раменете, ръцете, гърдите. Най-малко 10-15 минути след всеки основен урок спортистът посвещава на изследването на коремната преса. Обикновено, според бележките на Грегъри, понеделник и вторник са били посветени на тренировки на гърдите, сряда на раменете, четвъртък на ръцете и петък на крака.

След този цикъл всичко се промени обратното. Само последната част от тренировката върху коремните мускули остана непроменена. Основното е, че Григорий винаги е вземал предвид факта, че коремната област се състои от три отдела, така че той се редува с изработването на всеки от тях. Когато се работеше долната част на корема, това означава, че упражненията се изпълняваха на право повдигане на крака, чийто брой варира от 30 до 50 пъти. Такова кръгово обучение ви позволява да промените натоварването, тоест да се занимавате без дни почивка и да избягвате претренирането, тъй като всяка мускулна група почива четири дни.

Плит започна в половин пет сутринта. В такива ранни часове, както самият спортист отбеляза, разбира се, не би струвало да се практикува, но просто нямаше друг изход, тъй като графикът му беше насрочен от часа. Освен това с течение на годините тялото на Грегъри свиква с такъв режим. Благодарение на такива сутрешни упражнения, както пише самият спортист, той се чувстваше по-буден, концентриран и активен.

Той не посъветва приемането на такъв режим на обучение, тъй като самият той би предпочел да се занимава вечер, когато тялото има възможност да се отпусне, тъй като предстои нощта. Но тъй като не можеше да си позволи подобно обучение, той просто изпиваше вечерта част от протеиновия шейк, което помогна на мускулите да се отпуснат след тежък работен ден.

Освен това, както пише Плит, никога не е допускал един и същ тип тренировки. За да разнообрази класовете, той постоянно въвеждаше някои нови упражнения в програмата си, променяше броя на подходите, реда и интензивността. Един ден, например, той взе обичайното работно тегло, а на другия, напротив, максималното. Това даде възможност да не се претоварва тялото и направи тренировките по-ефективни и интересни. Три пъти седмично Плит правеше кардио тренировки и просто обожаваше плуването, благодарение на което стана по-издръжлив, а също така тренира и разтяга мускулите си. Той посвети вечерното време на тези занимания, което му позволи да гори калории, натрупани през деня, и да заспива здраво. Независимо, той винаги пиеше протеинов шейк. Тази напитка компенсира протеиновия дефицит в организма.

Програма за обучение на Plitt:

 • Понеделник: сутрин - гърдите, абс; вечер - басейн (45 мин.).
 • Вторник: сутрин - обратно.
 • Сряда: сутрин - рамене, абс; вечер - 8 км бягане.
 • Четвъртък: сутрин - ръце, абс; вечер - басейн.
 • Петък: сутрин - крака, абс.
 • Събота: сутрин - гърдите, абс; вечер - разходка с кучета (2 часа).
 • Неделя: сутрин - обратно.

храна

Преди тренировка Плит пие коктейл, направен от следните компоненти:

 • 50 грама суроватъчен протеин;
 • 1 част от комплекса преди тренировка (1-аргинин, кофеин);
 • 1 порция креатин.

След като завърши обучението, Грегъри изпи коктейл от:

 • 50 г суроватъчен протеин;
 • креатин и глутамин, приети в 1 порция;
 • редовен въглехидратен сок.

Плит приготви междинен коктейл от:

 • 50 г казеинов протеин.

Сред храните, които са богати на протеини и съдържат минимум въглехидрати, трябва да се отбележи пилешко, грах, броколи, царевица, зелен фасул, говеждо месо, риба.