Натурална химия

Ако сте започнали да четете тази статия, надявайки се да научите нещо за стимуланти или допинг, това е напразно. Искам да ви разкажа за химията, която е естествена за човешкото тяло. По някаква причина малко хора знаят за него и още по-малко го използват. Ако искате да знаете сензационните начини за увеличаване на производството на най-важните хормони, които ускоряват анаболизма, тогава прочетете нататък!

Нека се опитаме да си припомним училищен курс по биология и химия. Хормоните, произвеждани от ендокринните жлези, се контролират от нервната система. А тя от своя страна се контролира от мозъка, като всички други жизненоважни процеси на нашето тяло. Действието на хормоните е строго избирателно. Всеки хормон има строго своите функции и засяга определени органи. Освен това хормоните действат на органи, които са далеч от жлезите, чрез които се произвеждат. Те влизат в органите чрез кръвта. Тази функция се нарича дистапция.

И така, сега си струва да помислим как хормонът успява да действа върху органа му. В горния полюс на бъбрека е мъничка жлеза, наречена надбъбречна жлеза. Мозъкът изпраща нервен импулс към него, когато има външен стимул (например сигнал за опасност). Надбъбречната жлеза може да се нарече цяло растение за производство на хормони (произвежда повече от 40 различни вида от тях). Благодарение на тези хормони тялото ни се възстановява след умора, токсичните вещества, които влизат в организма, се неутрализират, ние се адаптираме по-лесно към глад, радиация, студ, липса на кислород, но най-важното е, че хормоните повишават мускулната работа. Това се постига чрез отделяне на хормон като адреналин. Молекулите на този хормон проникват в клетките през техните черупки (мембрани). След това вътреклетъчните процеси коренно се променят, което се отразява на работата на нашите органи: ритъмът на сърдечния ритъм се засилва и мускулният тонус се повишава. Освен това активността на червата и стомаха спира от адреналина, а гликогенът в черния дроб започва да се разгражда допълнително, което води до появата на свободна енергия.

Сега си струва да направите заключение. Мускулният обем се увеличава поради хормони, след като изпитвате стрес. Говорим за хормони, които стимулират анаболизма на растежа на мускулните клетки. Анаболните стероиди е синтетичен аналог на половия хормон при мъжете. Той е този, който е избран от „пикинг“, с надеждата да получи голямо увеличение на мускулите си. В същото време „културистите“ забравят, че стероидите при редовна употреба водят до импотентност, развитие на рак и разрушаване на черния дроб. Купуването на стероиди също е глупаво, защото в действителност те не влияят върху растежа на мускулната тъкан.

Във фармакологията стероидите се предписват на хора, които са претърпели тежка операция и са обездвижени. За да избегнат заплахата от дистрофия, тези хора пият стероиди, които възстановяват падналата мускулна тъкан. Но новите мускули няма да растат фундаментално, ако използвате тази химия.

Въпреки това, много културисти, които използват стероиди, отбелязват, че мускулната маса расте с по-бързи темпове. Как може да се обясни това ">