Как да увеличим човешкия растеж

Въпросът за намирането на ефективна методология за увеличаване на растежа тревожи огромен брой хора. Това важи особено за използването на различни добавки, съдържащи калций, окачени на спортен апарат, като хоризонтална лента.

съдържание

  • 1 Фактори, влияещи върху растежа
  • 2 Как се изчислява височината на детето?> 3 Как да стана с 10 см по-висок?
  • 4 Диета за повишен растеж
  • 5 Зависимост на растежа от специалните добавки
  • 6 Как можеш да станеш по-висок от възрастен?
  • 7 упражнения за растеж
  • 8 Заключение
  • 9 Видео рецензия

Фактори на растеж

Формирането на растежа според учените е 80-85% зависи от такива генетични показатели като пол и раса, а външните фактори, тоест адекватното ниво на хранене и спорт, влияят на този процес само с 15-20%. Ако обобщим тези данни, става ясно, че природата е присъща на това колко висок ще бъде човек .

Възрастните могат коренно да променят растежа си само чрез сложна хирургическа интервенция. Тук няма да помогне нито специална диета, нито окачване на хоризонталната лента. Има някои упражнения, главно от йога, определен подход към подбора на предмети от гардероба, които ви позволяват визуално да изглеждате малко по-високо.

Как се изчислява растежът на дете?

Формулата включва сумирането на растежа в сантиметри на двамата родители и разделянето на две. Към получената стойност се добавя, ако изчислението се извърши за момчето или се извади, когато изчислението се извърши за момичето, числото "13". Резултатът ще бъде растежът на детето, когато порасне, с точност от 80% и грешка от 5 см към по-малка или по-голяма страна.

Има статистически данни за средния ръст за мъжете по географско местоположение. В Русия тя е 175-177, Европа - 176, латиноамериканските страни - 170, Китай и няколко азиатски страни - 167, Индия - 164 cm.

Как да станем 10 см по-високи?

Този въпрос е актуален за подрастващите, когато пубертетът все още не е завършил, тоест зоните на растеж все още не са затворени. Ако през този период започнете да се разтягате, увисвате на хоризонталната лента или плувате редовно, което е особено ефективно, можете да постигнете увеличен растеж.

Силовите тренировки, за разлика от изброените физически активности, имат обратен ефект. Вертикалното натоварване, характерно за упражнения с дъмбел или мряна, значително инхибира растежа на костите. Не на последно място играе тестостеронът, чието увеличено производство допринася за факта, че зоните на растеж се затварят по-рано.

Диета за повишен растеж

Забавянето на процесите на естествен растеж в детска възраст е способно на фактори като недостатъчен прием на калории и недостиг на протеини. Мъжете от Южна Корея са с около 7 сантиметра по-високи от жителите на Север. Причината за това, както може би се досещате, беше липсата на витамини и постоянно недохранване в последните.

Само балансираната диета ви позволява да осъзнаете потенциала за растеж, присъщ на детето. Диетата трябва да съдържа зеленчуци, зърнени храни, минерали, богати на зърнени култури - елда, леща, овесени ядки. Важно е менюто винаги да е имало морска риба, която е източник на йод, омега-3 мастни киселини.

Зависимост на растежа от специални добавки

Има компоненти, чиято консумация е критична за растежа на всяко дете в първите години от живота. Това е цинк с витамин D. Въпреки това, използването на тези вещества с храна или като добавки няма подобен ефект върху възрастен.

Ролята на калция, който отдавна се смята за съществен елемент за растящия организъм, не е потвърдена. Последните проучвания показват, че тя не допринася за подобряване състоянието на костите при възрастен.

Как можеш да станеш по-висок от възрастен ">

Това е доста болезнена операция, когато скобите с игли за плетене се поставят в горния костен слой на всеки крак. Издърпването се осъществява от резба с резба, разширяема с 0, 25 мм четири пъти на ден. В резултат на това човек става с 6-7 см по-висок, но това се постига само за година, като по-голямата част от тях трябва да се ходи на патерици.

Упражнения за растеж

Ако хоризонталната лента и плуването не могат да помогнат на възрастен човек да стане по-висок, тогава изправянето на гръбначния стълб и подобряването на стойката от изпълнението на някои упражнения от йога практиката ви позволяват да разтегнете 5 см.

Когато трябва да се примирите с растежа, важно е да изберете правилния гардероб. Тъмно дъно със светъл връх, с V-образно деколте, прическа с повдигнат гел е изображение, което ви позволява да изглеждате по-високи.

заключение

Правилното хранене и безсилните спортове помагат на детето и тийнейджъра да станат по-високи. Един възрастен е заменен от йога и някои трикове при избора на дрехи, компетентна комбинация от нюанси.

Видео ревю