Правила за хранене на Брус Лий

Брус Лий - Man Legend - популяризатор и реформатор в областта на китайските бойни изкуства, филмов актьор, режисьор, сценарист, продуцент, сценичен режисьор и философ. Помислете за хранителните правила, формулирани от този изключителен човек.

1. Избягвайте празни калории. Празни калории означават продукти, които доставят на човек енергия и калории, но не дават повече полза. Например сладкарски изделия. Вместо тези празни калории е по-добре да получавате сложни въглехидрати от храни като: спагети от груба пшеница, див ориз, овесени ядки.

2. Яжте по-малко, но по-често. Общото количество храна през деня трябва да бъде разделено на максималния брой минимални по обем хранения.

3. Мед и женшен. Брус си приготвяше енергийни напитки на снимачната площадка и на тренировки. Много хора, като колегата му по филма Игри на смъртта, Карим Абдул-Джабар, потвърдиха, че Брус Лий повиши енергийните нива между снимките, като пие предварително приготвена напитка, която съдържа смесен мед с женшен. Или чай с мед и женшен. Брус Лий многократно потвърждава себе си, че когато почувства, че енергията спада, той изпи тази напитка и веднага усети прилив на сила и енергия.

4. Балансирайте диетата си. Това се отнася до правилната пропорция между протеини, мазнини и въглехидрати. Самият Брус Лий с теглото си от 61 кг и ръст от 171 см е приемал около 120-150 г протеин на ден.

5. Пийте чай. Брус Лий като човек от изток, разбира се, обичаше да пие чай и използваше много разновидности в диетата и диетата си.

6. Използвайте спортни добавки. По време на живота на Блус Лий на практика нямаше спортни добавки. Според очевидци самият Брус Лий приготвял протеинови шейкове и ги пиел два пъти на ден. Той също беше убеден, че трябва да се приемат витамини и минерали.

Въз основа на интервю, дадено от съпругата на Брус Лий Линда Лий, любимото ястие на съпруга й беше печено месо в сос от стриди. Нека се опитаме да го приготвим.

1. Взимаме месо, за предпочитане филе - 350 гр. Необходимо е леко да се победи.

2. Нарежете 3 глави чесън.

3. Сложете всичко в горещ тиган и добавете супена лъжица соев сос, супена лъжица растително масло, две супени лъжици саке, две супени лъжици сос от стриди и малко черен пипер.

4. Запържете до почти варене и добавете спанак към ястието на последния етап.

5. Покрийте за една минута. Ястието е готово. Приятен апетит!

Любимото ястие на Брус Лий