Протеин за изсушаване на тялото

Някои спортни добавки са предназначени да подобрят тренировъчния процес, да засилят ефекта от изгарянето на мазнини и натрупването на мускули. Най-популярният вид спортно хранене са протеиновите комплекси. Използват се както за растеж на мускулите, така и за периода на сушене. Всеки протеин има своите характеристики, предимства и някои недостатъци. Необходимо е да се вземе предвид кой конкретен комплекс осигурява най-голяма полза по време на сушене и кой протеин се счита за най-предпочитан, колко полезни протеинови шейкове за отслабване.

Периодът на сушене включва промяна в диетата, тоест намаляване на приема на калории. Това на първо място се превръща в основната причина за дефицит на протеини, което не трябва да се толерира, тъй като това провокира появата на здравословни проблеми. Липсата на протеин води до метаболитни нарушения, намаляване на защитните функции на организма и влошаване на състоянието на косата и кожата. Психологическите разстройства дори могат да се развият.

Дефицитът на протеин води до намаляване на протеина. Това стартира процеса на унищожаване, който се състои в изгаряне на мускулна маса, спиране на процеса на изгаряне на мазнини. За да предотвратите подобни негативни последици, трябва да продължите да попълвате протеина и дори когато спортистът иска да се отърве от излишните мазнини, приемайки протеин по време на периода на сушене.

Как да пием протеин на сушилнята>>

Много диетолози и опитни спортисти са на мнение, че на ден са необходими около 2 грама на 1 килограм телесно тегло. Протеинът се препоръчва да се приема сутрин, преди и след тренировка, между отделни хранения. Можете да използвате казеин непосредствено преди лягане.

За да приготвите порция коктейл, не вземайте повече от една лъжичка. Не е необходимо да добавяте мед, захар, конфитюр, плодове към напитките. Такива съставки незабавно повишават калорийното съдържание на приготвената напитка. За да извлечете максимума от протеините при сушене, може да се обърне внимание на следните аспекти:

  1. Сутрин тялото на спортиста изпитва най-голям дефицит на хранителни вещества. Най-добрият избор за попълване на протеини сутрин ще бъде протеиновата суроватка, която има висока степен на асимилация, има висококачествен състав на аминокиселини. Пиенето на протеинови шейкове сутрин е задължително, тъй като това ви позволява да спрете катаболните процеси.
  2. Протеинът е необходим за обучение и след клас. В противен случай спортистът няма да може да поддържа мускулна маса. Благодарение на суроватъчния протеин, който бързо се абсорбира в тялото, мускулните влакна и клетките се запазват.
  3. Приемането на протеинови протеини преди лягане също е важно. Те осигуряват мускулно хранене почти през цялата нощ. За да преодолеете нощния катаболизъм, трябва да използвате казеин, който има най-дългия възможен период на действие.

Спазвайки тези препоръки, можете да избегнете загуба на мускулна маса, да се отървете от мазнините.

Какви други добавки приемате при сушене ">

Протеините не са единствените добавки, от които един спортист се нуждае. Трябва да се използва и BCAA, който ефективно се противопоставя на катаболните процеси и има минимално съдържание на калории. На фона на ограниченото хранене спортист трябва да се грижи за попълване на дефицита на минерали и витамини, като приема съответните комплекси.

Специалните горелки за мазнини, активно използвани в културизма, които са отделна категория добавки, са призовани да ускорят процеса на изгаряне на мазнини. Те съдържат стимуланти, които не влияят на организма по най-добрия начин, но да ги използвате или не зависи единствено от самия спортист и от конкретните поставени цели.

Не можете да разчитате напълно на спортни добавки. Струва си да обърнете внимателно избора на диета, да изберете храни, които с ниско съдържание на калории имат богат и полезен състав, уверете се, че 60% от общия протеин е от животински произход.