Отстранете мазнините от корема

Повдигната и красива фигура е мечтата на всички, без изключение. Тя ви позволява да спечелите самочувствие, а мазнините, които скриват мускулите отстрани и стомаха, напротив, развалят цялото впечатление от силуета. Добре подбраната диета и упражнения ви позволяват да се отървете от този недостатък.

съдържание

  • 1 Мазнини отстрани и корем
  • 2 Проблемни области
  • 3 Зависимост на мазнините от гликемичния индекс
  • 4 Причини за коремен растеж
  • 5 Тичане в борбата с мазнините по корема
  • 6 Диета за изгаряне на мазнини
  • 7 тренировки за загуба на мазнини
  • 8 Заключение
  • 9 Видео рецензия

Мазнини отстрани и корем

Дълго време се смяташе, че мастният слой, разположен под кожата, е точно такъв. Цялата литература, написана преди деветдесетте години на миналия век, се придържа към тази гледна точка. Подходите в борбата с мазнините отстрани, задните части, корема не се различаваха един от друг.

Допълнителни проучвания показват несъответствие на тези данни. Мастните запаси, натрупани в областта на задните части, се състоят предимно от ненаситени мастни киселини, а в корема - от наситени. Те също потвърдиха, че чувствителността на различните видове подкожни мазнини към тренировките е различна.

Проблемни зони

Мастните отлагания по страните на мъжете и по бедрата на жените имат сходни хормонални и физически структури, различни от всички останали. Те се натрупват според напълно различен механизъм, изискват различен подход към елиминирането.

Наличните мазнини по вътрешните органи остро възприемат повишаване на адреналина, но практически не реагират на скока на инсулина. Отърви се от него позволи кардио. Видът на диетата не е от първостепенно значение. За разлика от тях, мазнините в проблемните зони (стомах, страни, дупе) са в пряка зависимост от инсулина, който натрупва тези отлагания.

Зависимост на мазнините от гликемичния индекс

Употребата на прости въглехидрати с висок гликемичен индекс провокира повишаване на кръвната захар - състояние, опасно за човешкия мозък. За да се противопостави на този пагубен ефект, тялото стартира програма за натрупване на глюкоза в така нареченото депо за мазнини.

Възстановяването на излишната глюкоза от кръвта помага на инсулина. Този хормон отваря клетките, така че те да могат да получават енергия. Най-засегнати от инсулина са областите на страните и корема. Те интензивно абсорбират калории.

Причини за коремен растеж

Мастният слой върху стомаха нараства в резултат на нарушение на основите на правилното хранене, когато човек консумира голямо количество мазнини и сладки. Захарта, съдържаща се в сладкишите, увеличава инсулина, прави клетките „уязвими“ за приемане на енергия, а мазнините, съдържащи се в храната, се превръщат в основния градивен елемент на мастната тъкан, която се появява в тялото.

Мазнините, присъстващи в масло, сирене и тлъсти меса, са двойна заплаха. Те не само са първите, които се отлагат в проблемните зони, но и провокират скок на "лошия" холестерол, който се натрупва по стените на кръвоносните съдове, запушва ги.

Тичане в борбата с мазнините по корема

Бягането, както и извършването на всяко кардио натоварване, е да полагаме физически усилия за намаляване на инсулина и повишаване на адреналина. За да започнете процесите на изгаряне на мазнини и да ускорите кръвообращението в мастната тъкан, достатъчно е да се движи със средно темпо от тридесет до четиридесет минути.

Този метод е чудесен за отърване от мазнините отстрани, но не и в корема. Рецепторите на тази зона под въздействието на адреналин, напротив, блокират процеса на изгаряне на мазнини. Това обяснява факта, че по време на кардио тренировка коремът става студен. Следването на диета е по-ефективен начин срещу мазнини от двете страни и стомаха.

Диета за изгаряне на мазнини

Той се състои в наблюдение на две ключови точки - изключването до максимум на простата захар под каквато и да е форма и сладкиши, увеличаване на приема на фибри. Ако се придържате към тези основи, тъканите ще бъдат по-малко чувствителни към инсулин, което ще усложни натрупването на мазнини.

15-20% намаление на калорийното съдържание и строг контрол на качеството на ежедневната диета ви позволяват да се отървете от мазнините много по-ефективно от подобрените кардио тренировки. Освен това, за да може процесът на изгаряне на мазнини наистина да работи, трябва да използвате специална техника.

Тренировки за загуба на мазнини

Според проучванията, нисковъглехидратното хранене, когато дневният прием на въглехидрати не надвишава 50-60 грама или периодичното гладуване активира процеса на изгаряне на мазнините по време на кардио тренировка, променя метаболизма, който се случва в мастните тъкани. Основното е, че сутрин трябва да тичате на празен стомах.

Ефективна и силова тренировка. Така че след тренировка, енергията от въглехидратите не се натрупва в мазнини, а отива в мускулната тъкан, в края на занятията те използват гейнер с въглехидрати, които имат висок гликемичен индекс.

заключение

Кардио тренировките и бягането помагат да се отървете от мазнините в проблемните зони само ако са изпълнени определени условия, основното оръжие срещу нея е диетата.

Видео ревю