ZMA ефективност

Хората, които нямат познания по английски, не притежават познания в областта на химията и биологията, понякога е трудно да се разбере какво стои зад абревиатурата ZMA (цинков монометионин аспартат и Magnesium Aspartate). Спортистите са добре запознати с този витаминен комплекс, синтезиран на базата на магнезий, цинк, витамин В6 в съотношение на масата съответно 500 mg, 25 mg, 10 mg. През сравнително кратката си история на пазара за спортно хранене той вече придоби популярност.

Първоначално продуктът е бил замислен като хранителна добавка за по-силния пол, страдащ от заболявания на ендокринната система, свързани с понижено ниво на мъжкия полов хормон тестостерон, което значително влияе върху процесите, насочени към ефективното функциониране на всички системи при силни физически натоварвания. Затова културисти, пауърлифтери и други представители на спортната общност са приели това лекарство.

съдържание

  • 1 Колко ефективни са ZMA "> 2 Правила за прием на ZMA
  • 3 ZMA наистина ли е полезен?
  • 4 нежелани реакции
  • 5 ZMA - Преглед

Колко ефективна е ZMA?

Тези, които се занимават със силови спортове, харчат огромно количество енергия, заедно с което губят важни за организма микроелементи, изискващи своевременно попълване. Магнезият и цинкът, присъстващи в човешките органи и тъкани, участващи в биохимични реакции, допринасят за производството на протеин, изгаряне на мазнини. Липсата на тези представители на метали води до влошаване на производителността, подкопава здравето на спортистите и трябва незабавно да се елиминира.

Повишените нива на тестостерон на ZMA не само спомагат за изграждането на мускулна маса, но и подобряват качеството на сексуалния живот, давайки увереност, подтиквайки нови постижения.

Последният акорд в цялата гама от полезни свойства се играе от витамин В6, който ускорява метаболитните процеси, което кара мускулните влакна да се възстановяват по-бързо.

Правила за прием на ZMA

Има два най-често срещани режима на ZMA. Единият е показан след тренировка и преди лягане, а другият ограничава времето за приемане на лекарството само във вечерните часове. Във всеки случай е необходимо да се вземе предвид системата, по която спортистът се храни, включително в диетата всички необходими компоненти, тъй като най-големият ефект ще бъде постигнат само с правилното съотношение на всички микроелементи. Препоръчително е да отказвате храни, богати на калций, които нарушават абсорбцията на цинк.

Наистина ли е полезен ZMA?

Голям брой спортисти, трениращи и спортни лекари поставят под въпрос ползите от приема на ZMA. Много изследвания показват, че витаминният комплекс не е причината за повишаването на нивото на хормона на растежа и тестостерона. Но не трябва да забравяме, че всички се интересуват от промотиране на своите стоки, а в търговските войни всички средства са добри. За обективна може да се счита фактът, че натоварването на спортистите изобщо не е същото като например на офис работниците. Ежедневните загуби на цинк и магнезий са големи и изискват попълване. Съществува и строга диета, която изключва много продукти. Изводът сам по себе си подсказва, че ZMA е незаменим.

Странични ефекти

При предозиране на всякакви лекарства вероятни са неприятни последици. Следователно, основният момент е стриктното и стриктно спазване на правилата за приемане на ZMA. В противен случай, освен да даде на урината червеникав оттенък, не се наблюдава нищо опасно.

ZMA - Преглед