Glavni » general » Zain Data SIM i USB modem

Zain Data SIM i USB modem

general : Zain Data SIM i USB modem

Dayo i ja smo bili u Zain centru u ponedjeljak kako bismo uputili neke upite u ime jednog od članova Alirete koji je razmišljao o dobivanju USB modema za korištenje interneta.

Nakon dobivanja potrebnih informacija, uzeo sam slobodu pitati o Zainovim podatkovnim uslugama općenito. Obavijestio sam se o SIM-ima samo za podatke i rekla da mi treba USB modem za upotrebu. Napisao sam svoj Nokia E90 komunikatar i objasnio da se na njemu rade i SIM-ovi podataka Glo i MTN i da nisam sumnjao da će Zainov podatkovni SIM raditi dobro na njemu.

Bili su sigurni da SIM-i ne bi . Rečeno mi je da su SIM-ovi programirani samo za rad s USB modemima. Nisam siguran hoće li se nasmijati ili plakati, nastavio sam. Na kraju, gospođa koja je pohađala mene rekla je da čak i ako to radi, samo bih mogao koristiti WAP (bežični aplikacijski protokol).

To je bilo zbunjujuće. Da bi predložio da ako stavim SIM karticu s omogućenom internetom u potpuno radeći komunikatar, ograničit ću samo na WAP da je samo luda - da ne spominjem el dumbo .

U svakom slučaju, pitao sam jesam li mogao odabrati podatkovni SIM i dobiti potvrdnu. Bio sam usmjeren na plaćanje N200 u tom smislu. Već sam bio na blagajničkom računalu kad sam se nazvao. Činilo se da je netko odlučio (ili se sjetio) da je pogrešno dopustiti klijentima da odaberu samo podatkovne SIM-ove. Dama mi je rekla da samo mogu odabrati podatkovni SIM uz kupnju USB modema. " Ali ne trebam USB modem; Želim koristiti SIM na moj E90 ", prosvjedovao sam. Nema šanse.

Također pročitajte: Audio Adapter HD modul stavlja audio priključak natrag u Essential telefon

Dayo i ja bili smo odavde u nekoliko trenutaka pitajući se koje su dullards donosili odluke u našim telekomunikacijskim tvrtkama. Pitao sam Dayo zašto se nadamo da će ove tvrtke odmah doći.

Pa, MTN konačno je uspio i GloMobile je uglavnom na pravom putu; tako da možda naša nada nije posve uzaludna. Možda će u sljedećih 12 mjeseci Zain shvatiti da ignoriranje faktora konvergencije u mobilnom svemiru jednostavno glupo.

Od "Big 3" GSM mreža, Zain je oduvijek bio najsporiji i svejedno je uhvatio sve mobilne podatke. Čekat ćemo da ih vidimo kako jedemo skromnu tortu i obrate ovo pravilo.

Napomena: Ili, jesu li samo u službi za korisnike u tom centru koji nisu znali?

Preporučeno
Ostavite Komentar