Glavni » general » Vaš smartphone: korištenje podataka i produktivnost poslovanja

Vaš smartphone: korištenje podataka i produktivnost poslovanja

general : Vaš smartphone: korištenje podataka i produktivnost poslovanja

Korištenje mobilnih podataka godinama je bilo u globalnom dugu, pogotovo što se sve više i više pametnih mobilnih uređaja razvilo i puštalo na tržište. Nigerija, međutim, nije izostavljena jer telekomunikacijske tvrtke promoviraju puno podatkovnih paketa na tržištu.

Ne možemo poreći činjenicu da puno više Nigerijaca nego ikad prije posjeduje i koristi pametne telefone. Neki upotrebljavaju te uređaje za rad, neki da poboljšaju svoj profil ili percipiranu vrijednost, drugi za PR, i tako dalje. Bez obzira na uzorak upotrebe, istina je da ne možete maksimalno iskoristiti svoj smartphone bez podatkovnog plana.

Pitanje je što radite sa svojim smartphoneom? Za mene, e-pošta je primarna. Za druge, to je njihov mobilni ured (znam za čovjeka koji pokreće svoj skupno SMS poslovanje na Blackberry uređaju). Dakle, određivanje vaše upotrebe trebalo bi vam pomoći da odredite plan podataka koji biste trebali platiti.

Koristim Nokia N8. Do nedavno sam potrošio milijun dolara na mobilnu internetsku uslugu svaki mjesec. Međutim, primijetio sam da većinu pregleda radim na svom prijenosnom računalu i upotrebljavam telefon samo za primanje i odgovaranje na moje poruke. Nakon ove analize korištenja podataka odlučio sam znati količinu podataka koje koristim za mjesec dana na svom pametnom telefonu.

Otišao sam na mrežu i preuzela podatkovnu kvotu, aplikaciju koja vam pomaže utvrditi količinu podataka koje upotrebljavate za mjesec dana.

Ovdje možete preuzeti podatke kvote. Kvota podataka podržava i Symbian 5. i 3. izdanje.

Ako imate unaprijed određenu kvotu od svog operatera o tome koliko paketi podataka možete koristiti u mjesecu, prilično je teško prvo pronaći prijavu, otvorit će se brojač paketa podataka, a zatim pokušati riješiti koliko ste ostali podaci od dosad korištene količine.

Također pročitajte: Iz Symbian na Windows Phone: Yomi's Wish List

Kvota podataka prikazuje dva jednostavna stupca: jedan koji pokazuje koliko je podataka za ovaj mjesec koji ste koristili; i jedan koji pokazuje koliko je mjesec protekao. To vam omogućuje da na jednom mjestu doznate jeste li prebrzo ili dva sporo upotrebljavali podatke, tako da možete biti štedljiviji ili pustiti kopiranje! Prije upotrebe važno je očistiti brojač paketa podataka na telefonu tako da možete imati točna očitanja.

Nakon instalacije i korištenja kvote podataka za mjesec dana uspjela sam utvrditi da koristim samo 40 MB od 150 MB koje plaćam za svaki mjesec.

Primijetio sam da besplatno primam 15 MB svaki tjedan od tvrtke Etisalat, pa sam prebacio moju MTN liniju na drugi telefon (primati pozive) i koristim svoju Etisalat liniju za glasovne pozive i podatke na svom smartphoneu, a nisam platio za podatke na moj smartphone od tada.

Znaš li na druge načine kako smanjiti troškove na mobilnom korištenju podataka?

Podijelite svoje ideje.

Preporučeno
Ostavite Komentar