Glavni » general » Vaš Android uređaj možda govori svijetu gdje ste bili

Vaš Android uređaj možda govori svijetu gdje ste bili

general : Vaš Android uređaj možda govori svijetu gdje ste bili

Zaklada Electronic Frontier upozorila je da značajka Android pametnih telefona i tableta koja vašem uređaju ostaje povezana s Wi-Fi hotspotom kada je zaslon isključen također može emitirati povijest lokacije svima unutar Wi-Fi raspona koji želi slušati. Ovdje je jezgra problema, kao što je navedeno na web stranici EFF-a:

Ova povijest lokacije dolazi u obliku imena bežičnih mreža s kojima je telefon prethodno povezan. To često identificira mjesta na kojima se nalazite, uključujući domove ("Tom's Wi-Fi"), radna mjesta ("XYZ uredska mreža tvrtke"), crkve i političke urede ("Županijski odbor"), male tvrtke ("Toulouse Lautrecov loše reputacije ") i odredišta putovanja (" Tehran Airport wifi "). Ti su podaci nedvojbeno opasniji od onog koji je procurio u prijašnje skandale o lokacijskim podacima jer jasno označava mjesta na ljudskim jezicima da ste potrošili dovoljno vremena za upotrebu Wi-Fi mreže.

Prema EFF-u, svi Mac OS i neki stolni stolci / laptop računala pate isti problem i trebaju biti fiksni. Izjava EFF-a također spominje da je Google obaviješten i da su odgovorili da istražuju problem.

Što možeš učiniti?

U međuvremenu, možete pokušati zaobići taj problem tako da postavite Android uređaj da ne zadrži WiFi tijekom spavanja. Na uređaju idite na "Postavke ->" Napredni WiFi "->" Držite Wi-Fi uključen za vrijeme spavanja "i postavite tu opciju na" Nikad ". EFF kaže da će to povećati potrošnju energije i podataka na vašem uređaju.

Ili samo prokletstvo, pa se ne gnjavite tko će saznati gdje se nalazite. Ipak niste agent tajne službe, slavna osoba, milijarder, pljačkaš ili bjegunac

Preporučeno
Ostavite Komentar