Glavni » general » Godinu dana kasnije, Nexus 5 je još uvijek zastrašujući

Godinu dana kasnije, Nexus 5 je još uvijek zastrašujući

general : Godinu dana kasnije, Nexus 5 je još uvijek zastrašujući

Googleov Nexus program može se sažeti kao potez stavljanja Android OS i Googleovih usluga u kvalitetni hardver i po pristupačnim cijenama (iako nije sigurna primjenjuje li se ta pravila o cijenama za Nexus 6 s obzirom na to koliko je skupo). Nexus uređaji također dobivaju najnovije verzije ažuriranja Android prije nego što drugi uređaji rade. Nema prilagodbi OS-a, tako da ažuriranja mogu biti u stvarnom vremenu.

Imam ruke na Nexus 5 smartphone prije nekoliko dana. To je uređaj koji je pogodio tržište u studenom 2013., pa gledamo nešto više od godinu dana.

Nexus 5 ima 4, 95 inča, 1080 x 1920 piksela (tj. 445 piksela piksela), True HD IPS + kapacitivnim zaslonom osjetljivim na dodir. Pokreće ga Quad-core 2.3 GHz Krait 400, procesor Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 i 2 GB RAM-a. Postoji 8 megapikselna kamera, 16 ili 32 GB interne memorije (bez podrške za microSD karticu) i 2, 300 mAh baterija. Tu je i 4G LTE.

Jedinica s kojom igram ima Android 4.4.4 Kitkat i još je potrebno da dobije Lollipop do sada, iako provjeravam, što smatram neobičnim. Međutim, ako me pitate, to je još uvijek prilično zastrašujući uređaj. Ali čak i specifikacije i slike ne čine pravdu. Morate držati jednu u ruci i koristiti ga kako bi shvatili koliko je nevjerojatno Nexus 5. Usput, prijatelj je kupio crvenu 16GB jedinicu (dostupan je iu crno-bijelom) za 450 dolara prije nekoliko dana kako bi zamijenio njegovu slomljenu Motorola Moto G i slaže se sa mnom.

Kolega i ja imali smo raspravu oko njega nakon što smo se s njom malo igrali, a njezin zaključak bio je da je Google budućnost dokazivao Nexusu 5 kada je bio projektiran. To je jedino objašnjenje koje ima smisla, s obzirom na koliko je star. Lijep posao između LG i Googlea.

Također pročitajte: Bloatware: Koliko prostora za pohranu vaš telefon stvarno ima?
Preporučeno
Ostavite Komentar