Xtend от SciVation

Комплексът от аминокиселини Xtend, произведен от SciVation, съдържа не само обичайните компоненти, но и цитрулин малат и глутамин. Добавката е популярна сред професионалните културисти. Подходящ е за начинаещи за употреба, тъй като ви позволява да ускорите процеса на изграждане на мускулна маса и предотвратява катаболни отрицателни ефекти. Ефективността на разглеждания комплекс BCAA се състои в компонентите, които съставляват продукта. Основната характеристика на добавката е, че тя не съдържа допълнителни компоненти, ефективността на които би била съмнителна.

съдържание

  • 1 Ефекти от приема
  • 2 Състав
  • 3 Как да приемате
  • 4 отзива

Ефекти на приемане

Приемането на комплекса ви позволява да:

  • увеличаване на мускулната печалба на суха маса;
  • намаляване на ефекта на катаболните процеси;
  • стимулират производството на хормон на растежа;
  • ускоряват синтеза на протеини;
  • повишаване на анаеробната издръжливост;
  • подобряват процесите на възстановяване.

За да получат тези ефекти, спортистите приемат и комплекси BCAA.

структура

Комплексът съдържа две части левцин и една част валин и изолевцин. Това съотношение не е избрано случайно, тъй като е най-ефективно за натрупване на чиста мускулна маса и по-бързо възстановяване след приключване на тренировката. Глутаминът, който е част от добавката, спомага за поддържането на защитните функции на организма и увеличаването на мускулите. Цитрулин малат увеличава скоростта на кръвоснабдяването и премахва млечната киселина от тялото. Спортното хранене съдържа не само аминокиселини, но и B6. Този витамин е ензим, без който синтезът на протеини и увеличаването на мускулната маса са невъзможни. В добавката няма допълнителни съставки, така че цената на комплекса остава достъпна, докато ефективността остава висока.

Как се приема

Специалистите на производителя препоръчват да се използва добавката с аминокиселини два пъти на ден. Първият път 30 минути преди началото на тренировката, а вторият веднага след завършването. В почивните дни от часовете комплексът може да се вземе само сутрин. Това се прави, за да се предотвратят катаболни процеси веднага след събуждането. За да приготвите сервиране на добавката, е необходимо да се разбърка 1 лъжичка от комплекса в 300 ml течност. Вкусът на продукта е доста приятен, макар и кисел. Приемът на добавката не причинява странични ефекти или храносмилателни разстройства.

Отзиви

Комплексите BCAA са най-популярното спортно хранене както при опитни спортисти, така и при начинаещи. Отзивите за разглежданата добавка на аминокиселини са предимно положителни. Много културисти хвалят Xtend. Основната тайна на ефективността на продукта е балансираният състав и липсата на съмнителни, ненужни компоненти, за които ще трябва да преплатите. Ефективността на всяка съставка в състава е научно доказана. Производителят, разработващ продукт, се опитва да задоволи всички нужди на спортистите. Добавката се предлага в десет различни вкуса. Съдейки по отзивите, най-популярен е продуктът с вкус на лимон-лайм, манго, зелена ябълка. Сред предимствата на комплекса спортистите отбелязват отличната разтворимост на продукта, усвояемостта в организма и липсата на каквито и да било странични ефекти.