Glavni » general » Xiaomi: Zato što ne trebate tržište SAD-a da bude uspješno

Xiaomi: Zato što ne trebate tržište SAD-a da bude uspješno

general : Xiaomi: Zato što ne trebate tržište SAD-a da bude uspješno

Rezultati iz Drugog tromjesečja 2014 iz Strategy Analytics kažu da je kineska robna marka, Xiaomi, sada 5. najveći proizvođač pametnih telefona na globalnoj razini. 5.. I to su učinili bez ulaženja jednog centa na američko tržište. Od 2011, pitao sam se što Nokia i BlackBerry su oko o odnosu na njihove žude u novije vrijeme kako bi osvojio američko tržište. Pogledajte moje članke, Da li RIM / BlackBerry trebaju osvojiti američko tržište ?, Što će to osvojiti robnu marku kako bi osvojila SAD i izgubila svijet? i Jedna poslovna lekcija iz krvoproširenja smartphonea.

Obojica su jasno imali svoje snage negdje drugdje - Južna Amerika, Afrika, Srednja Easta i Azija. Ipak, uložili su znoj i krv u olakšavanje američkog tržišta pametnih telefona. I oboje nisu uspjeli. Do danas, nedavni uspjesi tvrtke Nokia bili su negdje drugdje, ali tržište SAD-a, iako je ogroman komad njihove energije kanaliziran u kopanje tamo. Samo zamislite da su oni umjesto toga potrošili te resurse na područjima njihove snage. Isto vrijedi i za BlackBerry.

Kada je malo na resursima ili u slaboj poziciji, idealan je korak da se usredotočite na svoje snage i vaše lako tržište izgraditi zamah. Zatim, kada je mnogo jači, uzmi na teža mjesta. To je upravo ono što je Xiaomi učinio. Kad se kineska marka odluči zauzeti na zapadnim tržištima, uključujući SAD, to će biti s novog položaja snage. Da; ogromno kinesko tržište bilo je / je poluga za njih. Ipak, slijedili su načelo: prvo upotrijebite svoje snage da biste izgradili zamah. To je kako pobijediti. Zamislite da je Xiaomi potrošio sredstva na prvo mjesto u SAD-u. Danas nećemo imati tu raspravu.

Također pročitajte: Intel se udružio s Unityom kako bi unaprijedio podršku za Android uređaje

Sjećam se da me je netko prošle godine odgovorio sa sljedećom izjavom: "Emerging markets neće spasiti nikoga. Nemojmo se prestati zamjeriti. "Recite to Xiaomi i niz drugih koji cvjetaju samo na tržištima u nastajanju. Kina je zemlja izuzetno siromašnih ljudi. Prečesto smo podcijenili snagu u podnožju piramide. Na kraju, tržišta u nastajanju će spasiti svijet. Citiraj me.

Broj 5 pametnih aparata pošiljkama. I ne dolar uložio u SAD ili na drugim zapadnim tržištima. Nevjerojatna. Obavezno činite jednu stvar: držite oči na Xiaomiu kada će napraviti potez za globalni doseg. U međuvremenu, kada počnemo dobivati ​​Xiaomi pametne telefone ovdje u Nigeriji? Huawei je ovdje. Lenovo je ovdje. [ U MFM molitvenom tonu ] Što još čekate ?!

FYI : Najbolji 5 proizvođača pametnih telefona trenutno su: 1) Samsung; 2) Apple; 3) Huawei; 4) Lenovo; 5) Xiaomi. Vidite trend? Od prvih 5, tri su kineski. Kina se diže .

Preporučeno
Ostavite Komentar