Glavni » general » Impresije sustava Windows Phone Mango

Impresije sustava Windows Phone Mango

general : Impresije sustava Windows Phone Mango

Igrao sam se s HTC HD 7 sa sustavom Windows Phone 7.5 (Mango) već oko tjedan dana. Nisam spreman napisati nikakve zaključke, ali za one koji ste salivirali, evo nekih mojih dojmova o Mangu.

Poboljšane žive pločice
Pločice uživo na početnom zaslonu poboljšane su. Oni predstavljaju više informacija, npr. Koliko novih poruka koje čekate i nadolazeće obveze.

Multi-zadatkom
Višestruko zadiranje na WindowsPhone Mango za sada je mješovita torba. Način na koji više zadataka funkcionira na Mango jest da, kada se odmaknete od aplikacije, aplikacija je pauzirana u pozadini. Nema problema. No, kada se vratite na njega (pritisnite i držite gumb za povratak na popis pokretnih aplikacija), čini se da aplikacije traju puno vremena od sna.

To je osobito vidljivo kod aplikacija koje zahtijevaju internetsku vezu .eg IM aplikacije. Vidite bijeli zaslon koji prikazuje "Ponovno pokretanje ..." na nekoliko sekundi (ovisno o jačini internetske veze) prije nego što je spreman za upotrebu.

Osobno, smatram da je smetalo. Nazovite me razmaženom, ali s višestrukim zadacima na Symbian, Maemo i Android uređajima, to je stara škola.

Integracija u društvenim mrežama
Ovo je stvarno super. Iz iste niti možete se prebacivati ​​između teksta, Facebook chata i Windows Live Messenger.

Istodobno možete objavljivati ​​ažuriranja Twittera, Facebooka, uživo i LinkedIna i čitati vremenske odreene svih njih na jednom zaslonu. Možete odabrati i postavljanje na samo jedan ili dva - bilo koji broj onih koje odaberete.

Također pročitajte: Photo Shoot: Dark Chocolate by Nokia 2

Društveno umrežavanje također je integrirano u izbornik Kontakti, tako da možete pregledati najnovije aktivnosti određene osobe s jednim ili dva horizontalna preša.

Razgovori e-poštom
Razgovori su sada stigli na Mango. Svakom kontaktu predstavljate temu razmjene, što olakšava praćenje rasprava i pregovora. Baš kao u Gmailu.

Web-preglednik
Internet Explorer 9 Mobile je poboljšan u smislu brzine pperformance i HTML 5 podrške. IE9 Mobile sada postiže 141 i 5 bonus bodova na W3C HTML5 testu. Prethodni rezultat iz WP7 bio je 15 i nema Bonus bodova.

Za usporedbu, Android 2.3 preglednik dobiva 177 +1.

U stvarnom životu, preglednik je bio radost za korištenje, bez većih problema. Što se tiče podrške za Flash, ako vam je to potrebno, molimo vas da krenete dalje; nije ovdje.

General
Mnogo je malo poboljšanja u sustavu Windows Phone Mango. Većina njih nije tako očigledna, ali čine ga ugodnim OS. Korisničko sučelje ostaje najelegantnije što sam vidio do danas (to se može promijeniti sutra kad se igram s N9).

Mango pluta moj čamac, ali gore spomenuta višestruka zadirkivanja nadreza moje živce i ostavlja me da želim nešto bolje.

Ako imate bilo kakve specifičnosti koje želite da isprobam i komentiramo, molimo vas da upotrijebite okvir za komentare u nastavku.

Preporučeno
Ostavite Komentar