Glavni » general » Windows Mobile sada otvoreniji od Google Android?

Windows Mobile sada otvoreniji od Google Android?

general : Windows Mobile sada otvoreniji od Google Android?

Google je privukao pozornost pozivajući se na Android kao platformu otvorenog koda za mobilne uređaje. Budući da se morala baviti zatvorenim OS platformama, posebice Appleovom kontrolom uske veze nad onim što se događa i izvan iPhonea, mobilni entuzijasti u potrazi za većom slobodom s mobilnim uređajima preplavili su Androidu.

Nedavno je Google savio svoje mišiće od moda Androida treće strane, tvrdeći da krši neka od njihovih prava intelektualnog vlasništva. Prema CoolSmartPhone, ovdje je Googleov službeni redak na temu:

"Androidove aplikacije za mnoge naše usluge kao što su YouTube, Gmail, Google Voice i tako dalje [su] Googleov način da koristi Android, na isti način kao i drugi razvojni programeri, ali aplikacije nisu dio same Android platforme. Neke od tih aplikacija učinili smo dostupnim korisnicima bilo kojeg uređaja s Androidom putem usluge Android Market, a drugi su unaprijed instalirani na nekim telefonima putem poslovnih ugovora. U oba slučaja, ove aplikacije nisu otvoreni izvor i zato nisu uključeni u repozitorij izvornog koda Androida. Neovlaštena distribucija ovog softvera šteti nam jednako kao i bilo koji drugi posao, čak i ako je to učinjeno s najboljim namjerama. "

Izvor: Android - Službena linija moddinga

Usporedite to s činjenicom da je godinama Microsoft ignorirala tona modela koja se provodi na svom operativnom sustavu Windows Mobile, a počinje izgledati kako Andoid nije sasvim otvoren kao što smo mislili. Ako ništa drugo, Android ne izgleda atraktivno kao što je nekoć bilo.

Također pročitajte: Kupnja pametnog telefona: vaš bitni kontrolni popis

Android obožavatelji smetaju i šalju se diljem interneta - neki odlaze toliko da kažu da dolaze putem uređaja sa sustavom Android.

Izgleda zanimljivo. Vaše misli o ovom razvoju?

Preporučeno
Ostavite Komentar