Glavni » general » Ažuriranje sigurnosnog ažuriranja za Windows 10 Mobile Spectre sada se uvodi

Ažuriranje sigurnosnog ažuriranja za Windows 10 Mobile Spectre sada se uvodi

general : Ažuriranje sigurnosnog ažuriranja za Windows 10 Mobile Spectre sada se uvodi

Desno na Appleovom potpetju guranja spekulacijskog sigurnosnog ažuriranja na iPhone, Microsoft je izbacio isto na Windows 10 mobilne telefone. Obavijest o ažuriranju sigurnosnih ažuriranja za Windows 10 Mobile Specter identificira ga kao "2018-01 Ažuriranje za verziju sustava Windows 10 Verzija 1709 za telefonske uređaje s ruku".

Iako je Google objavio i sigurnosno ažuriranje Specter za Android OS, ažuriranje je pokrenuto samo na beznačajnu količinu uređaja, posebno uređaja Pixel koji su Google uređaji. To je zato što je svaki proizvođač odgovoran za objavljivanje na svojim uređajima.

Dakle, ako vaš Android uređaj još nije zaštićen od ranjivosti Specter, krivite proizvođač pametnih telefona, a ne Google.

Bez obzira na koji Windows 10 smartphone koristite, ovo ažuriranje vam je sada dostupno. Ako niste dobili upit na svom telefonu, ručno provjerite postavku ažuriranja softvera.

Moj Lumia 950 instalira ažuriranje dok govorimo. Očekuje se da ćete nakon instalacije ažuriranja primijetiti oko 30% smanjenja performansi. To je zbog načina na koji funkcionira rješenje pukotine Spectre - a to se očekuje na svim platformama, bilo da se radi o operativnom sustavu Android OS, iOS ili Windows OS.

Jeste li primili sigurnosno ažuriranje Spectre na vašem pametnom telefonu? Kako je vaše iskustvo s njom bilo otkad ste ga instalirali?

Preporučeno
Ostavite Komentar