Glavni » general » WiMAX ili LTE nisu 4G, kaže ITU

WiMAX ili LTE nisu 4G, kaže ITU

general : WiMAX ili LTE nisu 4G, kaže ITU

U travnju sam napisao članak koji predstavlja argument da 4G ne postoji. Taj je članak potaknuo raspravu u kojoj su se oni koji se nisu slagali s činjenicama koje sam predstavio pokušavali gurnuti svoj položaj. Tvrdio sam da tijela zadužena za postavljanje tih standarda nisu postavili 4G standarde, pa je jednostavno zavaravanje tvrditi da nudi 4G usluge.

Pa, tijelo odgovorno za postavljanje standarda 4G, Međunarodni telekomunikacijski sindikat (ITU-R), konačno je odlučilo da se i LTE i WiMAX ne kvalificiraju kao 4G.

To znači da one mreže u SAD-u, ovdje u Nigeriji i drugdje koje pokreću LTE i WiMAX, ali koje tvrde da nude usluge 4G odsada, nisu istinite. Sumnjam da će se vratiti, osim ako ih regulatorna tijela ne pozivaju na naredbu.

Naravno, ova izjava ITU također znači da trenutno nema 4G mobilnih uređaja, bez obzira na to što neki proizvođači tvrde.

Zašto je to važno?
Ova izjava od strane ITU-a je važna jer bi, ako bi trenutni operateri LTE i WiMAX i dalje tražili 4G, operatori koji kasnije ulažu i implementiraju stvarne 4G tehnologije, bit će u nepovoljnom položaju jer im postavljači tvrde da nude istu stvar pred njima. Rub branda bi bio izgubljen.

Oni koji nude LTE i WiMAX sada mogu točno tražiti 3, 75 G ili čak 3, 9 G ako se brinu. No, tvrditi 4G sada je napredovati na znanstvenoj fantastici.

Ovdje u Mobility Nigeri, ponosni smo što smo to rekli - trenutno ne postoje operatori koji nude usluge komercijalnih 4G usluga. Jednostavan.

Također pročitajte: Kiše droge ...

Referentni materijali

  1. 4G definirano: WiMAX i LTE ne ispunjavaju uvjete
  2. WiMax ili LTE nisu 4G - ITU-R ispada na pogrešne kratice
Preporučeno
Ostavite Komentar