Glavni » general » Zašto vam ponestane unutarnje pohrane za aplikacije na mobilnom uređaju Android

Zašto vam ponestane unutarnje pohrane za aplikacije na mobilnom uređaju Android

general : Zašto vam ponestane unutarnje pohrane za aplikacije na mobilnom uređaju Android

Slijedite ovaj scenarij: proizvođač oglašava telefon kao da ima unutarnju pohranu od 8 GB. Kada otvorite postavke telefona, otkrivate samo oko 1.5 GB dostupnih za pohranu za aplikacije i oko 5 GB ili manje za pohranu vaših datoteka. Imate unutarnju pohranu od 8 GB. No samo je 1 GB dostupna za instalaciju aplikacija. Instalirajte nekoliko aplikacija i brzo iscrpite tu dodjelu, a vaš telefon počinje prikazivati ​​pogreške interne memorije.

U svom nedavnom pregledu Innjoo i1s, g. Mo je izjavio:

Naišao sam na problem koji je zajednički proračunskim uređajima raspodjela internih prostora aplikacijama je vrlo mala - samo 0, 89 GB. Dakle, vrlo brzo sam ponestalo prostora za pohranu aplikacija. Dok sam mogao premjestiti neke aplikacije na SD karticu, napokon sam pogodio tu točku gdje nema više aplikacija za prebacivanje na SDcard i telefon i dalje vraća nedovoljnu pogrešku u prostoru kada pokušam instalirati neke velike aplikacije.

Ono što to znači jest da od 8 GB internih pohrana navedenih u specifikacijama ostaje samo 0, 89 GB za pohranu aplikacija. Čak ni do 1 GB. Neki to mogu pripisati tome kao jedan od nedostataka kupnje niskoposlušnih smartfona, no tada ću nazvati ovu namjerno mučenje. Pogledajte TECNO Phantom A i A +. Gotovo 1 godinu, bili su vodeći telefoni tvrtke TECNO i prodani su na oko 38.000. Poslali su ih s 4 GB interne pohrane. Od ovog 4 GB, 0, 89 GB je također rezervirano za aplikacije, dok je oko 2 GB rezervirano za internu pohranu. Kada instalirate nekoliko aplikacija, dobivate pogrešku u memoriji.

Također čitajte: BBM: Kada Haters postanu djeteta usvojena

Imala sam nekoliko prijatelja koji su svoje TECNO Phantoms (s tim istim brojem) donijeli za rješavanje problema. Premještanje aplikacija na SD karticu ne rješava problem. Jedini upravljivi način je korjeniti, instalirati Lucky Patcher, ukloniti sve datoteke odex i odex sve aplikacije sustava. Ovo je rješenje privremeno jer se prilikom pokušaja instalacije dodatnih aplikacija problem i dalje javlja. Ovo je vrlo frustrirajuće iskustvo i za priznate geke i noobe. Činjenica da treba ući u gung ho modu da bi mogla upravljati situacijom je stvarno strašna. Isti problem prevladava u većim Phantom A3 i Phantom Pad Mini. Čini se da je problem ispravljen novim TECNO R7 i Phantom Z.

Samsung je bolji

S druge strane, većina Samsungovih telefona načinjena je drugačije. Interna pohrana spojena je i dijeljena u odjeljku za instalaciju aplikacija i datoteke / odjeljak za medije. Što to znači ? Ako imate Samsung 16GB, možda ćete završiti s 10 GB (6 GB se troši putem zaliha aplikacija i Touchwizove kože). Ovu 10 GB lijevo upotrebljavaju i vaše aplikacije i mediji. Ako prenesete do 5 GB medijskih aplikacija na svoj telefon, imate besplatan 5 GB za instalaciju aplikacija i medije. Ako instalirate aplikacije do 2 GB, ostalo vam je 8 GB. Ako se spremnik namjerava napuniti, imate mogućnost brisanja nekih medija ili drugih datoteka kako biste oslobodili prostor. Ovo je dobra praktičnost i točno kako treba biti pohranjena na telefonu.

Ne znam niti jednog drugog proizvođača koji to provodi na ovaj način, ako postoje drugi, recite mi. Cijela situacija je izazvala toliko mnogo pitanja. Zašto neki proizvođači dijele unutarnju pohranu? Nije li lakše ostaviti ga otvorenom i dijeliti? Ili je to cijena koju plaćamo za kupnju kineskih Androida?

Također pročitajte: Microsoft prekida Zune Player

Dečki u slučaju da imate drugo rješenje za tu TECNO pohranu za problem s aplikacijama, slobodno ih dijelite.

Preporučeno
Ostavite Komentar