Glavni » general » Zašto TECNO & Gionee trebaju dosljednost UI na svojim telefonima

Zašto TECNO & Gionee trebaju dosljednost UI na svojim telefonima

general : Zašto TECNO & Gionee trebaju dosljednost UI na svojim telefonima

Primijetio sam da grupa proizvođača koje nazivam brandovima u razvoju, zbog nedostatka bolje riječi, gotovo svi imaju jednu zajedničku stvar: njihova individualna prilagođena korisnička sučelja mijenjaju se s jednog telefona na drugu. Ovo sam s vremenom promatrao s TECNO i Gionee. Ponekad, promjene nisu toliko jarke, ali u drugim vremenima jesu.

Na primjer, TECNO R7 ima bijeli padajući izbornik, a novi Phantom Z ima tamnu. Izbornik je također različit na oba telefona. Imajte na umu da se različitim riječima ne odnose na dodane značajke. Nikako. Oni su samo drugačiji u izgledu. Pogledajte R7 (lijevo) i Phantom Z (desno):

Jedan od glavnih razloga za prilagođene kože ili korisničke sugovore jest stvaranje identiteta. Ne vidim kako promjena načina na koji korisničko sučelje branda izgleda iz jednog telefona na drugu. Imajte na umu da promjene ne završavaju s padajućim izbornikom. Koristio sam to samo kao ilustraciju.

Osobno me baca svaki put kad otkrijem da su boje i izgled na uređaju promijenjeni bez jasnog razloga i bez uzorka ili napredovanja. Moja glava se upušta i počinjem tražiti ono što se promijenilo u smislu funkcionalnosti da zaslužuje drugačiji izgled. A onda, ne nalazim ništa novo. Samo izgleda drugačije. Gionee drugačije obrađuje stvari. Marka nudi više tema i odabire koji je slučajno aktivan na svakom novom uređaju. Barem, to je ono što izgleda. Zato odaberete Gionee uređaj i iskustvo se osjeća drugačije od drugih. Gotovo se osjeća kao da se igra u vrtiću.

Također pročitajte: Zagrijavanje za BBM na Androidu

Gledanje postojećih robnih marki, premještanje s jednog uređaja na novije, čak i kada se izmijeni prilagođeni korisničko sučelje, vidite kako slijedi uzorak dizajna. Nisi odbačen s prethodnog iskustva. Postoji progresija. Mislite na Samsungov TouchWiz. Razmislite o HTCovom smislu. Oni su odmah prepoznatljivi.

Vrijeme je da TECNO odluči kako će izgledati njegov prilagođeni korisničko sučelje, a ne igra s njom više. Došlo je vrijeme da Gionee odluči koja od brojnih tema koje održava žongliranje na svojim uređajima bit će zadana, i svaki put postaje zadana. Ovaj žongliranje obojenih kuglica koje trenutno rade nije dovoljno dobar.

Ove slučajne korisničke izmjene su nepoželjne, po mom mišljenju. I TECNO i Gionee (a možda i drugi) trebaju izgraditi svoj vizualni identitet kako bi njeguju svoje marke.

PS : Phantom Z još nije pokrenut ovdje u Nigeriji. Fotografija TECNO Phantom Z potječe iz TechWeezovog pribora uređaja. Kliknite da kliknete i pročitate.

Preporučeno
Ostavite Komentar