Glavni » general » Zašto sam odbio iskoristiti Symbian

Zašto sam odbio iskoristiti Symbian

general : Zašto sam odbio iskoristiti Symbian

Glavni razlog zbog kojeg korisnici skakaju s 'plamene platforme' - tj. Uređaje sa sustavom Symbian - je neupitno sučelje.

U usporedbi s drugim modernim operativnim sustavima (OS), Symbian korisničko iskustvo (UX) nije tako uzbudljivo i produktivno. Symbian nema vrlo malo osim toga. Symbian je resursno učinkovit, dobro obavlja multitasking i općenito dobiva posao.

Imajte na umu da se ova ne-intuitivnost ostvaruje uglavnom na verzijama pre-Belle Symbian - Editor

Često sam se ustvrdio da bez obzira na to koliko je divno OS sučelje, ili koliko je sposoban da je izvan-of-the-box, uvijek će biti neke propuste. Ovo je mjesto gdje aplikacije trećih strana ispunjavaju prazninu.

Vući pametni telefon bez korištenja snage aplikacija treće strane je kao trajno vožnja posebnim komunalnim vozilom (SUV) s V8, maksimalno 40 km / h na makadamiziranoj autocestama. Jedva što je izgrađen za rukovanje!

Ponekad sam u iskušenju da kupim uređaj powered by iOS / Android (Voće & Robot). Uostalom, raznolikost je začin života. Ali ta iskušenja obično su trenutačna. Na kraju se pitam, što UX može Voće i Robot opskrbiti da moj Symbian-powered zaslon osjetljiv na dodir ne može?

Još se uvijek trudim otkriti ovo. S druge strane, postoje li određene funkcionalnosti dostupne na Symbianu da nedostatak voća i robota? Znam nekoliko.

Zaposliti sam plaćenike (aplikacije treće strane) kako bih napunio moju stariju Symbian-ovu (s60 verziju 5) Nokia 5800. Korištenjem ovih, nisam bio u mogućnosti opravdati da sam nevjeran Symbianu.

Postoje aktivnosti koje često obavljamo na našim uređajima. Ove aktivnosti trebaju biti dostupne iz bilo koje aplikacije. Pokušavam istaknuti nekoliko elegantnih aplikacija koje sam angažirao na mojoj Nokia 5800 radi poboljšanja korisničkog iskustva i oponašanja OS-a za voće i robot. Ovo nije iscrpan.

Također pročitajte: Andy Ameh pokazuje svoje Nokia Purity HD stereo slušalice Monster (Mobility GiveAway)

Kada je instaliran 'DzSoft SettingBar', mogu se povući s vrha zaslona. Pojavljuje se zaslon koji omogućuje sljedeće aktivnosti:
- Podešavanje profila Tweak
- aktivirajte tihi i izvanmrežni način rada,
- Uključite Bluetooth postavku,
- Izravno prilagodite svjetlinu zaslona,
- Uključite WLAN,
- žonglirati glazbene kontrole
- prikazuju trenutno vrijeme i status baterije.

Traka postavki

Zanimljivo, mogu odrediti najviše pet (5) aplikacija / funkcija koje se mogu pozvati u bilo kojem trenutku - s bilo kojeg zaslona.

Na mojem uređaju postavio sam ta 5 mjesta na:
- 'Početni zaslon',
- "Postavke",
- "Poruke",
- "Kontakti"
- "PhoneRotate" (omogućuje promjenu orijentacije zaslona telefona - u bilo kojem trenutku - bez uključenja senzora orijentacije, koji troši energiju baterije)

Pet nije dovoljno
Naravno, vjerojatno razmišljate: samo pet aplikacijskih mjesta? To nije adekvatno! Unesite 'SmartPhoneWare Instant izbornik'.

Instant izbornik

Aplikacije koje sam dodijelio 'InstantMenu' su sljedeće: MsDict Viewer - (multi_dictionary aplikacija tvrtke MobiSystems Inc).

Projekt Kylom (okvirni prijedlog).

EpocWare 'Handy Calendar' (Imenovanja, podsjetnici, itd.).

Ljepljive bilješke - sveprisutni elektronički notes stick-it.

Da bi dodatno uljepšala trenutačnu dostupnost mojih aplikacija na telefonu, koristim JBak TaskMan.

Jbak Taskmanager

Posljednji softver koji koristim je Usanov-Kornilov Nikolay's QuickLaunch. Ova aplikacija vam omogućuje da odredite pet (5) ikona aplikacija koje se pojavljuju na vašem zaslonu osjetljivom na dodir - uobičajeno u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu.

Aplikacije koje sam dodijelio QuickLaunchu su:

- UC Mobile Browser (iznenađen?)
- LonelyCatGames X-plorer
- Opera Mini - poznatiji od "novca"!
- Quick Office - svestrana uredska aplikacija

ZAKLJUČAK JE LJUDE
Često je potrebno (više) zaključati uređaj nekoliko puta tijekom dana. Izbjegavala sam korištenje bilo kojeg od tjelesnih tipki na mojem Nokia 5800 - oni će na kraju uspjeti. Umjesto toga radije koristim softverska rješenja.

Također pročitajte: Video: Zašto joj predlaganje u javnosti može biti loša ideja

Fotoaparat, PowerOff, (Un) Lock, Call (zeleno), prekid (crvena) i izbornik (bijeli) gumbi trajno su na odmoru na uređaju. Ne koristim ih (podsjeća li to na Nokia N9 bez gumba?).

Program 'dzSoft DzLock' pruža različite načine (un) zaključavanje telefona. Prstom prsta, dvostruki dodirni senzor blizine, pokrijte senzor 3 sekunde - primjeri su. Možete (un) zaključati bilo kada, od
bilo gdje.

Pozivam ljude koji troše dobar novac na pametne telefone kako bi dobili dobar povrat ulaganja (ROI) korištenjem softvera koji donosi snagu svog uređaja.

Jeste li zaista iskoristili taj smartphone?

Dakle, znaš zašto mi Symbian ima junak, a ja se ne žalim!

Ako mislite da sam "nešto nedostaje", objasnite!

Preporučeno
Ostavite Komentar