Glavni » general » Zašto držim Samsung Jet

Zašto držim Samsung Jet

general : Zašto držim Samsung Jet

Prije sam danas, tijekom razmjene par SMS-a s brym, jednom od naših službenih suradnika na MobilityNigeria, spomenuo sam da želim zadržati Samsung S8003 Jet koji je tim Mobility Nigerije pregledao nedavno. To je očito došlo kao iznenađenje, jer je odgovorio: " Želite li koristiti Jet bez fizičke tipkovnice?

Brym me jasno zna: Ja sam sve QWERTY - za toliko godina do sada, bio je fizički QWERTY ili poprsje.

Moj prvi pokušaj korištenja zaslonske QWERTY tipkovnice nije uspio u roku od petnaest (15) minuta ubrzavanja uređaja. To je Samsung i900 Omnia. Također sam dao Nokia 5800 XpressMusic probati. Iako je bilo daleko bolje iskustvo od Omnije, još uvijek nije bilo ništa.

Uz povijest pametnih telefona kao što su Nokia 9210, Nokia 9500, Nokia E61, Palm Treo 700P, Nokia E90 i Sony Ericsson X1, među ostalima, ono što me izvuče iz moje zone udobnosti u svijet ne-smartphonea i QWERTY tipkovnica na zaslonu?

Samsung Jetova zaslonska tipkovnica
U jednoj rečenici:

Samsung Jet je jedini ne-smartphone koji sam ikada koristio bez nedostatka značajki pametnih telefona, ima jedan od najljepših i najosjetljivijih zaslona na mobilnim uređajima (osim ako vam nije rečeno, nećete znati da zaslon nije kapacitivan) i jedini je uređaj osjetljiv na dodir s QWERTY tipkovnicom na zaslonu koji je radio do mene do datuma.

To je zalogaj, ali ja ću ga slomiti što je više moguće.

1. Zaslon je prekrasan. Na 480 × 800 piksela, zadivljujući AMOLED zaslon ima najbolju razlučivost vani. Samo da bi pokazao da me ne samo ja, svi koji su uzeli bilo kakav iznos vremena da pregledaju telefon, komentirali su zaslon, iako nisu svjesni svojih tehničkih specifikacija.

Nisam napravio nikakvu usporedbu s prikazima iPhonea ili Nokia N97, ali Eldar Mutazin tvrdi kako je prikaz Samsung Jet-a "osvojio usporedbe s Nokiom N97 i Apple iPhone rukama".

Glavni izbornik Samsung Jet
2. Zaslon je osjetljiv. To je jednako osjetljivo kao i kapacitivni zaslon, uz dodatnu korist koju korisnik može koristiti za interakciju s njim - golom prstom, olovkom, olovkom, prstom u rukavici ili čvrstim predmetom. Kapacitivni zasloni pate od toga da se ne mogu koristiti ničim osim golim prstom (i Bog vam pomaže ako su vam prsti prljavi!).

Također pročitajte: Fuchsia je novi operativni sustav za pametne telefone i internetske proizvode

3. QWERTY tipkovnica na zaslonu je vrhunska. To je jedina virtualna QWERTY tipkovnica koju sam mogao upisivati ​​uz minimalne probleme. Unatoč mojim velikim prstima, ustanovio sam da sam na tipkovnici mogu upisati prilično dug tekst (e-poruke i komentare na blogu). Dobro implementirana haptic-feedback također pomaže da iskustvo tipkanja bude dobro.

Naravno, mislim malo po malo, kao i ja na svakoj hardverskoj tipkovnici koju sam ikad koristio. Ali granica pogrešaka je toliko niska da smatram da je virtualna tipkovnica Jet ugodno iznenađenje.

4. E-pošta. Tu je ugrađeni mail klijent i aplikacija Exchange ActiveSync. Između ova dva, upravljanje e-poštom je dobro i PUSH e-pošta (kao i kontakti i sinkronizacija kalendara) dostupni

5. Izvrsni web preglednik. Samsungov web preglednik Dolphin je vrlo dobar - jednako dobar kao i Nokia S60 web preglednik, a bolje u nekim aspektima. Ima dodatni bonus da ne bude trom kao S60 web. Tu je potpuna podrška za flash i javascript, više stranica (do 5), zumiranje s jednim prstom i značajka blokiranja oglasa.

Samsungov duponski preglednik bolji je od ugrađenog preglednika Android, bolje od Netfront i gotovo jednako dobar kao i Opera Mobile (Beats Opera Mobile u flash podršci) i iPhone Safari.

Dupin također omogućuje spremanje slika, slanje trenutnog URL-a kao SMS-a ili e-pošte, ugrađeni RSS čitač, podržava prijenos datoteka i siguran pregled. Mogu pozvati izbornik da otvorim nove prozore tako da jednostavno pritisnete gumb.

6. Muli-zadatak. Ovaj čimbenik je snažan u tome što mi je zamjena za smartphone. Čak i java aplikacije više zadataka. Međutim, Samsung je onemogućio istovremeno pokretanje web preglednika i kamere. Pretraži me.

7. Iscrpan skup značajki. Jet ima vrlo široki skup značajki (od kojih većina radi tako dobro da je potreba za aplikacijama trećih strana smanjena). Značajka postavljena na Jet me podsjeća na ono što su Ericssonovi telefoni nekad bili - nevjerojatna vrijednost za novac.

Također pročitajte: Najavljen BlackBerry OS 7, stariji uređaji nisu podržani

Osim dodatne funkcionalnosti, tu i tamo malo dodiruju korisnost i upotrebljivost (Symbian i tvrtka mogu naučiti jednu ili dvije stvari od Samsunga i Applea o korisničkom sučelju).

Evo kratkog rundown nekih značajki koje možda nisu spomenute u prethodnim recenzijama na ovoj stranici:

Korisničko sučelje je dosljedno i ima lijepe efekte prijelaza (koje možete isključiti ako želite). Svi su izbornici prikladni prstima, premda možete koristiti i pisaljku ili sve što želite.

Postoji kinetičko pomicanje u imeniku, web pregledniku, e-pošti, SMS-u, izbornicima i sl. Funkcija tipki glasnoće prilagođena je bilo kojem izborniku ili programu u kojem se nalazite, tako da se tipke koriste za pomicanje u izbornicima, pregledniku, kontaktima; a koriste se i za podešavanje razina zvuka u sviraču glazbe i ostalim izbornicima.

Reprodukcija glazbe automatski se sinkronizira s programom Windows Media Player jednom kada je telefon povezan s računalom, a podaci o albumu i datoteci također se precizno kopiraju. Datoteke se mogu sinkronizirati s unutarnjim ili izmjenjivim memorijama.

Jet ima i funkcionalnost bljeskalice - i oba su ugrađena 2 GB disk i memorijska kartica prepoznata od strane računala i mogu se koristiti za pohranu datoteka. Prijenos Bluetooth datoteka omogućuje spremanje dolaznih datoteka na unutarnju ili izmjenjivu memoriju.

Također je sportski USB punjač, ​​3, 5 mm audio priključak, TV-out funkcionalnost, A2DP Bluetooth i ugrađeni uređaj za blokiranje poziva koji mi omogućuje da stavim brojeve na popis odbijenih poziva.

Kada je zaslon zaključan, pomoću značajke Značajka otključavanja mogu pokrenuti aplikacije, kao i brojeve prečica za pozive iz stanja čekanja tako da prstom pišem određenu abecedu na zaslonu.

Kvaliteta poziva je dobra, a Samsung Jet dobro drži slabe signale, posebno područja slabog 3G signala. Iznenađujuće, nisam se morala brinuti ni o baterijskom životu, s obzirom na 800 MHz procesor, jarke 3, 1-inčni zaslon i uvijek aktivnu 3G vezu.

Postoji i lažna funkcija poziva za one trenutke kada taj piskavi susjed ili kolega neće uzeti nagovještaj i otići. Ako hoću, mogu čak snimiti glas moje majke kako bi se reproducirala kad dođe lažni poziv, pa mi lažni razgovor zvuči još uvjerljiviji.

Također pročitajte: Brže nadogradnje softvera pomoću aplikacije Infinix Phone Update

Zvučnik za Jet se automatski uključuje kada se odmakne od glave i postavlja na ravnu platformu tijekom poziva. Ako poziv dođe u lošem trenutku, jednostavno isključim telefon na lice kako bi isključio zvono.

Zvučnik je bolji od onoga što nailazite na mnogim medijskim uređajima, uključujući Nokia 5800 XpressMusic i iPhone 3GS, kao i ono što se dobiva na uređaju Nokia N95.

Izbornik je prilagodljiv: stavke se mogu pomicati i uređivati ​​radi jednostavnosti korisnika: jednostavno dodirnite narančastu ikonu u gornjem desnom kutu izbornika i ponovno organizirati, a zatim je ponovno dodirnite i završili ste.

Trebate GPS? Jet dodaje A-GPS, koji radi s unaprijed instaliranim Google kartama, iako ovdje u Nigeriji smatram ograničenu Google karte. Garmap i Ovi karte detaljnije su opisane. Ugrađeni GPS također radi s unaprijed instaliranom navigacijskom aplikacijom Route66 (što je sasvim beskorisno u nigerijskom okruženju).

Ovaj članak nije sveobuhvatan pregled, stoga nisam detaljno opisao sve mogućnosti dostupne na telefonu ovdje, ali ako je Samsung Jet bilo naznaka o smjeru kojim će Samsungov mobilni operater Bada biti idući, uređaji Bada bit će hit,

Također, imajte na umu da Jet ima svoja ograničenja, kao što je to detaljno prikazano u našim timovima, no vrijednost koju ona donosi tako prevagnuti od onih negativnih za mene, da ovdje nema borbe za proglašavanje izvanrednog uređaja.

Jednostavno rečeno, Jet je prepuna i užitak za korištenje. Na kraju dana, to je ono što je zapečatilo posao za mene. Sigurno ću zadržati Samsung S8003 Jet. Prodaja je zatvorena.

Preporučeno
Ostavite Komentar