Glavni » general » Zašto provjerava u dobu e-plaćanja?

Zašto provjerava u dobu e-plaćanja?

general : Zašto provjerava u dobu e-plaćanja?

Vodio sam web host za oko šest godina, a nakon prve godine, sve naše isplate su primljene elektroničkim putem. Mi postavljamo nazive domena i hosting, kao i razvijene web stranice. Sva plaćanja za naše usluge bile su putem elektroničkih / mobilnih transfera ili bankovnog uloga. Nikada nismo morali odabrati ček. To je cijela bit e-trgovine; zar ne?

Onda sam dobio na bloganje, i iz nekog razloga, pustiti Mobility.ng dobiti usisan u igru ​​chasing provjere. Od nas će se tražiti da odaberemo ček, što znači da će član tima ući u strašan Lagosov promet - ponekad satima - ići pokupiti ček. Nedavno sam razmišljao o tome. Zašto provjere u 2013. godini? Na primjer, ako je netko (bilo tko) u Nigeriji želio postaviti oglase na Googleu ili Facebooku, nije važno kakva je politika plaćanja tvrtke, ne bi mogli tražiti od Googlea ili Facebooka da dođu odabrati provjeru svojih usluga. Morali bi ići putem e-plaćanja ili zaboraviti na to. Dakle, pitanje nije da to ne može biti učinjeno. To je da nitko oko ovdje ne traži da se to učini. Svi smo previše deliriously sretni da nam je rekao da dolaze pokupiti ček na sve.

Glasujte za učinkovitost

Kada sam otišao u poslovanje godinama, zagrlio sam mobilne i web tehnologije kao način povećanja učinkovitosti, dostizanja više i brže korisničke podrške. I radio je s nevjerojatnim rezultatima. I dalje vjerujem u takvu stvar. U doba u kojem svaka banka pruža usluge online transfera, dob kada postoje mrežni i mobilni platni sustavi, nastojanje za provalama nema najveće značenje. To je ono što vjerujem i živim.

Također pročitajte: Moj P1: Dobar i vjerni sluga

Kao takav, Mobility.ng potiče trend. Odlučili smo odavde da će sva plaćanja biti elektronička ili alternativno bankovni depozit (gotovinu ili ček) od strane klijenta ako bi odlučili smanjiti manje učinkovito pravilo. Ovdje smo dovoljno dugo da naša vjerodostojnost bude neupitna. Svi naši strani klijenti plaćaju na daljinu bez da nas upoznaju. Od sada, zaustavljamo se za prikupljanje čekova. Jednostavno nema smisla.

Zanimljivo je da, nakon prihvaćanja sustava, te tvrtke otkrivaju koliko je to učinkovitije i da cijele dobrobiti zagrljaju. Dakle, usvajanjem prakse pomažemo u poticanju promjena koje svakome pomažu.

Dajete li virtualnu uslugu? Kako primate uplate? Možda možete smanjiti stres i gubitak vremena, a time i poboljšati učinkovitost, usvajanjem elektroničkih / udaljenih oblika plaćanja?

Preporučeno
Ostavite Komentar