Glavni » general » Zašto Android, web OS i OSX ne idu preživjeti Symbian u bilo kojem trenutku

Zašto Android, web OS i OSX ne idu preživjeti Symbian u bilo kojem trenutku

general : Zašto Android, web OS i OSX ne idu preživjeti Symbian u bilo kojem trenutku

Živiš u Nigeriji, jednom od najbrže rastućih mobilnih tržišta na svijetu. Ili bilo koja druga brojna afrička i azijska zemlja koja čine vrh popisa u smislu mobilnog rasta za tu stvar.

Možete patiti u gotovo bilo koju trgovinu mobilnih trgovaca i izaći s Symbian uređajem za manje od dvadeset minuta. I to dugo traje samo zato što ste razmaženi za izbor. Postoji toliko mnogo takvih pametnih telefona na zaslonu (i iz različitih proizvođača) koje ste morali misliti preko kojih biste se hodali s.

Znači, čuli ste o svim onima koji prkose novim mobilnim operativnim sustavima i kako revolucioniziraju živote ljudi. Nažalost, lovite u trgovinu nakon trgovine u potrazi za Androidovim smartphone uređajem i niste pronašli ništa.

Tražite određenog trgovca za Palm Pre. "Što prije ", pita on? Nikada nisam čuo za to. Ne trošite čak niti svoju energiju spominjući da pokreće web OS. Vjerojatno nikada ni za to nije čuo.

Međutim, iako je teško naći iPhone, možete se upustiti u nekoliko trgovina s nekoliko jedinica za prodaju.

Srećom, lov za Windowsphone nije tako dosadan kao lov za iPhone. Oh, nije šetnja parkom, ali barem jedan ili dva velika trgovina na malo spominju nekoliko Windows telefona, posebno iz HTC-a.

Ili možda niste ni briga o mobilnim operacijskim sustavima i nemate pojma kakve razlike postoje ispod nape raznih telefona. Zato ulaziš u dućan i vidiš ovaj sjajni telefon koji dobivaš slinavši. "Što može učiniti taj telefon?", Pitate polaznika.

Također pročitajte: Apple patenti fleksibilni dizajn telefona

Ona odgovara: " Ona ima kameru, surfati webom, možete provjeriti e-poštu, ima bluetooth i možete ga povezati s računalom ". " Cool ", kažete i odaberete jedinicu. Upravo ste upravo kupili smartphone powered by Symbian. Da; ne znate i niste se stvarno brinuli. No Symbian je napravio prodaju samo zato što su njezini uređaji bili dostupni.

Ovo je situacija na terenu u mnogim svjetskim brzo rastućim mobilnim tržištima. Nokia i ostale licence tvrtke Symbian imaju čvrsto držanje tih tržišta. Imaju distribucijsku mrežu na terenu. Samo ovaj faktor znači da će Symbian već neko vrijeme izdvojiti ostale mobilne operacijske sustave.

Nije bitno koliko je OSX, Android i web OS rave u Sjevernoj Americi i Europi. Ako nisu široko dostupni na policama u zemljama u kojima se mobitel prodaje poput vrućih kolača, rast onih OS-a ostat će ograničen. Ovo je jedan od nedostataka Palmove strategije s Pre. Zanemarili su gdje je akcija.

Naravno, Android izgleda kao da ima najveći potencijal za igranje nadoknade. To je licenciran od sve većeg broja proizvođača koji već imaju svoje noge zasadio u tim brzo rastućim tržištima. Nadamo se da ćemo početi vidjeti Android uređaje tvrtke Samsung, LG i Sony Ericsson u maloprodajnim trgovinama u Nigeriji.

Za sada je nekoliko uređaja i uređaja s Androidom na tržištu došlo uglavnom putem neslužbenih kanala.

Kada druge platforme za smartphone upadaju u trgovine na najtoplijim mobilnim tržištima, i tek tada će se mobilna OS utrka zaista uključiti. Za sada, držanje Symbian je još uvijek biti stvarno izazov gdje je to važno.

Također pročitajte: Samsung Galaxy Gear

PS: Usput, svatko zna za bilo kakvu mobilnu trgovinu u Nigeriji koja trenutno stoji na Android uređajima?

Preporučeno
Ostavite Komentar