Glavni » general » Zašto je Alexa irelevantna u ovom dobu - i nepouzdana

Zašto je Alexa irelevantna u ovom dobu - i nepouzdana

general : Zašto je Alexa irelevantna u ovom dobu - i nepouzdana

Alexaov alat za rangiranje web stranica bio je rave prije nekoliko godina. Svatko tko je započeo web stranicu s bilo kojom mjerom uspjeha želi se moći pohvaliti prometa na web mjestu, a značka Alexa olakšala je to.

Za sve svoje granice, Alexa je postao popularan. Navodim ograničenja jer korisnici i posjetitelji vaše web-lokacije koji nisu instalirali dodatak za Alexa i pokrenuli ih na svojim web-preglednicima na stolnim računalima nisu bili brojeći. Tako Alexa radi - putem dodataka instaliranih na stolnim web preglednicima. To je značilo da ako značajan broj vaših posjetitelja koristi nepopularni web preglednik za koji dodatak nije dostupan, vaša Alexa statistika ne bi ih obuhvaćala.

Nema mobitela
Međutim, ono što je slomilo leđima i donijelo mi je jarbol s Alexom konačno prije više od godinu dana bio je činjenica da je Alexa tako udobna s radnim stolom da su zanemarili i nastavili ignorirati mobitel. U doba u kojem je mobilni telefon preuzeo ogroman komad pregledavanja weba (na nekim mjestima više od 60% pristupa je putem mobilnog uređaja), svaki alat za praćenje prometa na webu koji zanemaruje mobilne uređaje nije uspio. Iz tog razloga smatram da Alexa nije uspjela i potpuno je nevažna ovom dobu - dobu mobitela. Alexa je dinosaur.

Mnogo je mnogo pouzdanijih sredstava za mjerenje web prometa. Popis uključuje: AdStat, StatCounter i Google Analytics, a Going Up, među ostalima. Kad vidim Alexa statistike na zaslonu ovih dana, jednostavno ih zanemarim. Oni su potpuno nevažni i nepouzdani u mjerenju pravih dosega bilo koje web stranice. Puno ste bolji i imati točniju sliku o tome kako vaša web stranica radi s nekom od dostupnih alternativa.

Također pročitajte: Dragi Airtel Nigerija: Zaustavi me spam

Naravno, većina ostalih nema značku da se pridržava vaših stranica. Ako i dalje želite značku i ne zanima koliko su to informacije pouzdane, onda je Alexa vaše bebe. Uostalom, to je slobodan svijet.

Preporučeno
Ostavite Komentar