Glavni » general » Tko će pokrenuti Nigeriju prvu 4G LTE mrežu?

Tko će pokrenuti Nigeriju prvu 4G LTE mrežu?

general : Tko će pokrenuti Nigeriju prvu 4G LTE mrežu?

Kratica LTE označava Long Term Evolution. To je 4G mobilni internet standard koji se temelji na GSM / EDGE i UMTS / HSPA mrežnim tehnologijama te nudi teorijske maksimalne brzine do 300 Mbit / s za preuzimanja i 75 Mbit / s za prijenos. LTE se može implementirati putem mobilnih uređaja, kao i podatkovnih hardverskih uređaja. LTE usluge su dostupne javnosti od 2009., a posljednjih je puta ubrzano usvajanje.

Prva LTE mreža u Africi pokrenula je tvrtka Smile Telecom u Dar es Salaam, Tanzanija. Drugi koji je pokrenut bio je Namibijin MTC (Mobile Telecommunications Company) u glavnom gradu Windhoeku. U siječnju 2011. GloMobile Nigerija je u medijima dojmila puno buke o pokretanju 4G / LTE mreže koja se pokazala duhom. Do danas, godinu i pol kasnije, u Nigeriji nema operativne 4G / LTE mobilne mreže.

Pitanje je: Tko će pokrenuti prvu 4G LTE mobilnu mrežu u Nigeriji?

Zašto mobilni širokopojasni pristup?
Trebamo li tu tehnologiju? Svakako, vjerujem. Potrebna nam je istinska širokopojasna mreža, a LTE pruža istinske brzine širokopojasnog pristupa. Mobilni širokopojasni internet će osnažiti studente, nastavnike, liječnike i ljude diljem šireg područja zanimanja i zvanja kako bi se digitalno podijelilo dalje i učinkovitije. LTE širokopojasni pristup će gurnuti granice e-trgovine, stvarajući potražnju za novim pogledima trgovine. Zamislite što će LTE širokopojasni pristup učiniti u e-učenju. Na primjer, učenici se mogu povezati u stvarnom vremenu kako bi gledali predavanja na sveučilištima na nekom drugom kontinentu, preuzeli studijske materijale i lakše sudjelovali u online ispitu. Mogućnosti su neograničene.

Također pročitajte: Quick Chargers: sva Vaša pitanja odgovorena

Kraj terminala
Sve više i više LTE-omogućenih pametnih telefona i tableta uvode se na tržište. Dostupni su i LTE USB podatkovni ključevi. Ono što nam je potrebno sada jesu usklađeni napori da isporučimo istinski širokopojasni mobilni internet potrošačima diljem gradova i gradova širom zemlje. Na raspolaganju je i back-end kapacitet za isporuku širokopojasnog pristupa putem LTE-a, pri čemu je pregršt kabela podmornice već aktivno i nedovoljno pretplaćeno. Ne znam za tebe, ali znam da bih mogao koristiti mnogo brže brzine nego što trenutno dobivam.

Pitanje je opet: tko će zvoniti mačku?

Preporučeno
Ostavite Komentar