Glavni » general » Tko je ukrao moju lozinku?

Tko je ukrao moju lozinku?

general : Tko je ukrao moju lozinku?

Siguran sam da bi mogao reći kakav je to smiješni naslov. Samo, objesiti. Jeste li ikada dobili smiješne i ponekad iritantne poruke na Twitteru, Facebooku, pa čak i vašoj e-poruci od prijatelja? Sadržaj poruka ponekad je poput "Bok, netko kaže strašne stvari o vama ..." Zatim vidite neke čudne veze za klik.

A kada priopćite svome prijatelju, on negira slanje takvih poruka svima. Mnogo puta, ove su poruke poslane svima na popisu prijatelja. Jednostavno: račun prijatelja Twitter / Facebook je ugrožen (sjeckan).

Vaš račun može biti ugrožen na nekoliko načina, a jedan od najlakših načina je putem odabrane lozinke. Prošli je tjedan ugrožen Yahoo poslužitelj baze podataka i više od 400.000 lozinki korisnika zalijepljene su na internetu. Analiza gornjih lozinki koju koriste Yahoo pretplatnici kao što je zalijepljena online je prikazana u nastavku:

S N Upotrijebljena lozinka Broj računa s ovom lozinkom
1 123456 1666
2 zaporka 780
3 Dobrodošli 436
4 ninja 333
5 abc123 250
6 123456789 222
7 12345678 208
8 sunce 205

Izvor: //eset.se

To može zvučati stvarno nevjerojatno, ali moguće je da je vaša zaporka jednako jednostavna kao i ona. Također je uobičajeno da korisnici koriste svoje ime, ime supružnika, datum rođenja, ime člana obitelji, tip automobila, omiljeni glumac, omiljena boja, pa čak i imena kućnih ljubimaca kao lozinke, ali to je tako RIZIK . Svatko tko namjerava sjeckati na vaš Facebook račun, poštansku pretinac, online bankovni račun vjerojatno će najprije probati neke od ovih uobičajenih lozinki i mnogo puta će biti uspješni u tome.

Također pročitajte: Goodbye Beta: BBM za Windows Phone dobiva v1.01

Kako mogu odabrati dobru lozinku? Dobro pitanje koje ćete postaviti. Nema pravog ili krivog načina odabira dobrih zaporki. Međutim, važno je da vaša zaporka nije jeftina kao i one iznad te također ne previše teško za sjećanje. Naučio sam na jednostavan način prije nekog vremena i mislim da bi to moglo biti korisno i vama.

Koraci za odabir dobre lozinke

  1. Odaberite slučajni izraz ili redoslijed riječi koje se jednostavno možete zapamtiti. Npr. Omiljena pjesma / pjesma iz djetinjstva - "sjajna zvijezda svjetlucanja, kako se pitam što si".
  2. Izaberite prvo slovo (bilo bi slovo) svake riječi u izrazu - ttlshiwwya
  3. Slučajno dodajte brojeve na novu lozinku -1ttlshiwwya2
  4. Zamijenite novu lozinku u gornjem i donjoj kapici kao što želite -1TtlShiWwyA2
  5. Dodajte simbole i interpunkcije kako biste ih otežali. -1TtlShi # WwyA2 *
  6. I tamo ga imaš; vaša nova lozinka je 1TtlShi # WwyA2 *

Ova lozinka definitivno je teško probiti i vrlo je jednostavno odabrati. Do trenutka kada ovu lozinku probate dva do tri puta, ono će se staviti u memoriju. Pomoću ove jednostavne metode možete odabrati zaporke za druge račune tako da jednostavno promijenite slovo pokupljeno u svakoj riječi vaše fraze (prva, srednja, posljednja slova). Važno NEMOJTE koristiti istu lozinku za više računa i nemojte ga zapisivati ​​ili stavljati na svoj sustav iz bilo kojeg razloga. Također, provjerite je li vaša zaporka dugačka najmanje osam znakova i pokušajte promijeniti lozinku nakon 30 do 60 dana korištenja.

Također pročitajte: Sony Ericsson T230 - Proračun slatkiša

To bi moglo biti vrlo jednostavno za neke ljude, ali mogu vas uvjeriti da to može biti vrlo korisno za druge. Imajte na umu da je lozinka generirana u gornjem primjeru SAMO za ilustraciju.

Ostanite sigurni ... na Internetu.

Preporučeno
Ostavite Komentar