Glavni » general » Tko je rekao WebOS nije mrtav?

Tko je rekao WebOS nije mrtav?

general : Tko je rekao WebOS nije mrtav?

Kako još treba netko tumačiti vijest da se HP kreće na Android za pametne telefone i tablete?

Kratke kronike: HP kupuje WebOS. HP oslobađa nekoliko pametnih telefona i tableta sa sustavom WebOS. HP odustaje od mobitela. HP odluči licencirati OS i čini WebOS otvorenim izvorom. HP je odvojio odjel WebOS u neovisnu tvrtku Gram. HP preuzima mobilne uređaje, ali odlučuje koristiti Android na svojim pametnim telefonima i tabletima.

Ako HP ne koristi svoj vlastiti OS na svojim uređajima, zašto bi to bilo tko s njihovim pravim osjetilima? Možda poput MeeGo, pokretanje malih entuzijasta moglo bi razmisliti o grizu? Ovaj potez HP-a svakako je jasna poruka da su odustali od WebOS-a. Naravno, mislim da to nije dobar potez koji skače na krcatoj platformi u vrijeme krize. Što točno HP ide na Android da ljubitelji Samsung, Sony i HTC već ne rade? Što u povijesti HP-a s mobilnim uređajima sugerira da mogu izdati proizvode koji će se izdvojiti u bazenu Android? Ipak, morat ćemo pričekati i vidjeti ovu novu romantiku.

U međuvremenu, kada je objavljen posljednji pametni telefon s webOS-om? Svibanj 2011. Posljednji webOS tablet? Srpanj 2011. Ti datumi su svjetlosne godine u mobilnim uređajima.

Možda ćemo pjevati i dirati za WebOS.

Preporučeno
Ostavite Komentar