Glavni » general » Koji je bio vaš prvi mobilni telefon ikad?

Koji je bio vaš prvi mobilni telefon ikad?

general : Koji je bio vaš prvi mobilni telefon ikad?

U današnjem dobu super pametnih telefona lako je zaboraviti koliko smo došli otkako je mobilna tehnologija prešla na tim dijelovima. Mislila sam da bi bilo zabavno da idemo niz memorijsku traku i razgovaramo o našim prvim mobilnim telefonima.

Moja je bila Motorola T2288 Talkabout. Imala je jednobojni prikaz od 96 x 64 piksela, prikazujući 4 retka teksta. Ugrađeni imenik koji pohranjuje do 100 unosa i zapisa o pozivima ograničen je na popis poziva 10 biranih, 5 primljenih i samo 5 propuštenih poziva.

O, njezin WAP 1.1 preglednik bio je sječivo za 2001. godinu. Tako je i srebrna antena s jedne strane vrha telefona. Naravno, nije bilo GPRS-a, stoga sam mogla pregledavati putem dialup-a nakon nekih relativno zamornog podešavanja. Sjećam se da sam koristio Mtechove WAP postavke, a zatim za pregledavanje mobilnih uređaja.

Trebam li spomenuti i da je T2288 prethodio danima zaslona u boji i izmjenjivim sjećanjima? Nema slika na telefonu. nema glazbenog playera. Nema videouređivača. Nema kalendara. Nema FM radija. Nema GPS-a. Ne sve ostalo . Bio je to pravi mobitel, bez imena modernih pretvarača.

Mogu zamisliti da bih, ako mi danas dobijemo kopiju T2288 da bih koristila kao svoj primarni mobilni uređaj 24 sata, vjerojatno bih umro od frustracije prije nego što je probno razdoblje bilo gotov. Mislim da bi mogla najaviti moj osmrtnica i ne bi trebala jesti riječi.

Ipak, Motorola T2288 bio je moj prvi mobitel i godinama služio vjerno. Bio je vjernik, hrapav prijatelj. Dao sam ga kao dar na kraju i novi vlasnik ga je koristio do posljednjeg prstena.

Također pročitajte: Google najavljuje novi uređaj Android One: Lava Pixel V1

Koji je bio vaš prvi mobilni telefon i koje lijepe uspomene imate? Imat ćemo sliku telefona koja je umetnuta u komentar prilikom objavljivanja.

Preporučeno
Ostavite Komentar