Glavni » general » Koje vam je draže: estetika ili funkcionalnost?

Koje vam je draže: estetika ili funkcionalnost?

general : Koje vam je draže: estetika ili funkcionalnost?

Estetika i funkcionalnost su neki od dva parametra koji se koriste za ocjenu kvalitete aplikacija. Estetika bavi se izgledom, umjetničkim, ugodnim i lijepim aplikacijama, a funkcionalnost je sve o učinkovitosti aplikacije u svrhu njihove svrhe. Većinu vremena, do nas, korisnici odlučuju što stijene našeg broda. Recimo, na primjer, imamo dvije aplikacije upravitelja datoteka. A aplikacija A i aplikacija B.

Aplikacija A ima lijepe boje, prijelazno korisničko sučelje, lijepe ikone, intuitivno, uz njega možete izvoditi osnovne zadatke za upravljanje datotekama, ali ne možete označiti više datoteka na njemu.

Aplikacija B ne izgleda tako dobro, ružne ikone, zbunjeni menadžeri aplikacija, ne tako jednostavno korisničko sučelje. Obavlja osnovni zadatak upravljanja datotekama, uključujući označavanje datoteka i drugih procesa.
Što će biti vaš izbor? Aplikacija koja izgleda dobro, šareno, lijepe prijelaze i bez osnovnih značajki, ili potpuno funkcionalna aplikacija koja može imati gotovo sve potrebne značajke. Ali s ružnim ikonama, potrebna je strma krivulja učenja, dosadne obične boje, bez gesti ili prijelaza.

U svijetu u kojem sve - osobito aplikacije - uključujući mobilne operacijske sustave usmjerene su prema ' izgledanju dobrog', što biste radije?

Softver koji izgleda dobro i nema neke osnovne značajke, ili potpuno funkcionalan, ali ružno izgleda softver.

Odlučite se danas, gdje pripadate

Preporučeno
Ostavite Komentar