Glavni » general » Gdje je Microsoft propustio Windows Phone

Gdje je Microsoft propustio Windows Phone

general : Gdje je Microsoft propustio Windows Phone

Puno je rečeno o Microsoftovoj avanturi u mobitelu sa sustavom Windows Phone. Vjerujem da je jedno kritično pitanje zanemareno gotovo svaka analiza zašto Windows Phone ne uspijeva na tržištu.

Jasno je da je Microsoft odlučio slijediti korake Appleovog zatvorenog sustava i jednostavnog korisničkog sučelja. Nije nužno loša ideja. Međutim, Microsoft nije uspio precizno kopirati model.

Ovdje je moj podnesak ukratko: zatvoreni model koji osigurava ujednačenost i sukladnost, kao što je iOS, zahtijeva jednog proizvođača, a ne mnoštvo proizvođača kako Microsoft trenutno gura.

Vidite, Apple je jedan proizvođač, a uniformnost i jednostavnost iOS ih razlikuje. IOS je tako zatvoren kao OS da jedini način na koji se može gurnuti na tržište je jedan, ali jak proizvođač.

Windows Mobile je dovoljno otvoren da omogući različite razine prilagodbe od strane različitih proizvođača. Windows Phone, potpuno drukčija zvijer, zatvorena je i ograničava proizvođače na previše načina. Poput IOS, potonji neće igrati dobro s više proizvođača. Jednostavan.

Android, kao što je nekada bio Symbian, također je otvoren kako bi omogućio različite varijacije i okuse različitih proizvođača. Windows Phone i iOS su anti-tipovi ove vrste otvorenosti.

Drugi proizvođač sa zatvorenim operativnim sustavom je RIM. Nakon što upotrijebite jedan BlackBerry, možda biste također koristili sve ostale BlackBerries. BlackBerry OS je zatvoren i ujednačen. Čuli smo glasine o RIM-u kako bi licencirao BlackBerry drugim korisnicima. Loša ideja, osim ako su spremni otvoriti ga i dopustiti licence da igraju s njom duboko. Bez otvaranja BlackBerry-a, vlasnici licence teško će razlikovati svoje proizvode potrošačima, što je bitno za njihove robne marke.

Također pročitajte: Lumia Camera 5 će biti pakiran s Denim softvera ažurirati

Ono što Windows Phone treba je jedan jak proizvođač koji ga potiskuje na tržište, a ne redatelj više proizvođača koji se konačno bore za razlikovanje svojih proizvoda. S jednim jakim proizvođačem s dobrom markom svijesti i lojalnosti koja se zalaže za platformu, ona ima bolju šansu za uspjeh na tržištu. Kada želite iOS uređaj, misliš da je Apple. Kada želite uređaj BlackBerry, dobro, misliš da je BlackBerry. Ne postoji razmišljanje o tome koji brand bi trebao odabrati. Te zatvorene platforme označene su svojim proizvođačima. Tako zatvorene platforme rade u umu kupaca.

Imajte na umu da čak i otvorene platforme obično završavaju s jednim dominantnim proizvođačem koji sve više pomlađuje. Razmislite o stare Symbian i Nokia. Razmislite o Androidu i Samsungu. Dominantni dečki bježe s tržišta, dok svi ostali plešu na rubovima. Koliko više zatvorena platforma. Stvari se samo naprave za više proizvođača.

Za sada, bez obzira na to radi li se o Samsungu, Nokia ili LG, svi smartphone u sustavu Windows Phone u biti su isti u UI i OS-u, bar manjim razlikama u koži. To neće raditi. Windows Phone treba samo jednog proizvođača s puno novca i jake lojalnosti marke.

Ali onda, možda Microsoft nije napravio pogrešku (ili je možda uskoro shvatio njihovu pogrešku), a zapravo već provodi plan za stjecanje jednog proizvođača - znate teoriju zavjere o planu da oslabijete Nokia i onda ga kupite; zar ne?

Ne; Nisam to samo rekao. Ako me citiraš, ja ću to zanijekati. Walahi!

Preporučeno
Ostavite Komentar