Glavni » general » Gdje su .MOBI web stranice?

Gdje su .MOBI web stranice?

general : Gdje su .MOBI web stranice?

.mobi je proširenje domene poput .com, .ng, itd. Izrađeno je iz riječi "mobilni" i postavljeno je za pristup Internetu putem mobilnog weba (na mobilnim uređajima). Prije mnogo godina kada je .mobi u početku bio gurnut u javnost, izrazio sam zabrinutost da će završiti u velikoj mjeri redundantno jer moderna internetska tehnologija omogućuje web-mjestima da budu izgrađene tako da je jedna web stranica kompatibilna s računalom i mobilnim uređajima. Kao takav, mnoge web-lokacije ne bi smetale proširenju domene .mobi.

Također uzmite u obzir da kada na mobilnom web mjestu a .com zahtijeva da unesem samo četiri znaka kao produžetak, dok .mobi zahtijeva pet. Osim toga, morat ćete se sjetiti dvaju proširenja domene za svaku web-lokaciju koju želite posjetiti - jedan za računalo i drugi za mobilne uređaje.

Još jedno pitanje koje sam upitao bio je ovo: ako dva različita entiteta imaju svoje Dayann.com i Dayann.org, koji mogu odabrati Dayann.mobi za mobilnu upotrebu? Nitko mi nije pružio zadovoljavajući odgovor.

Kamo .MOBI?

Evo nas godina kasnije, a ne sjećam se da sam vidio bilo koju web stranicu koja je upotrebljavala .mobi produžetak u dobi. Pitao sam mnoge ljude da su u novije vrijeme vidjeli internetsku stranicu .mobi, samo dvije osobe, i samo jednu .mobi stranicu po osobi.

Jeste li ušli na web stranicu .mobi? Kakva je to stranica? Podijelite.

Preporučeno
Ostavite Komentar