Glavni » auto općenito » Kada u svoje vozilo stavi krivo gorivo, to se događa

Kada u svoje vozilo stavi krivo gorivo, to se događa

auto općenito : Kada u svoje vozilo stavi krivo gorivo, to se događa

Moglo bi doći trenutak kada, u žurbi da napunite automobil i da negdje brzo stigneš, mogao bi staviti pogrešno gorivo u vaš automobil. Neki automobili trče na benzin, dok drugi voze na dizel, a neki drugi rade na struju. Sada, osim ako vaš automobil nije hibridni, to je prilično nemoguće slučajno staviti dizel u automobil koji se napaja električnom energijom, na primjer. Međutim, s benzinskim i dizel motorima, to postaje mnogo realniji problem. Odobreno, oba goriva imaju različite mlaznice pumpe na benzinskim postajama. Ali ponekad se dogode pogreške i možete pogreškom staviti benzin u vaš dizelski motor.

Kada shvatite što ste učinili, najvažnije je da odmah zaustavite vožnju ca. Parkirajte i isključite motor kako biste ograničili štetu koja će se dogoditi, inače će automobil iskoristiti ostatak goriva u spremniku automobila i na kraju ugasiti. Također, morat ćete u najkraćem mogućem roku dovesti mehaničara.

Ako stavite dizel u benzinski motor, mehaničar mora isprazniti spremnik, vodove za gorivo, vodilice za gorivo i mlaznice. Obično ne postoji stalna šteta, ali takva vrsta popravka može biti skupa, pogotovo kada dodate pristojbe za vuču.

Ovo je relativno bezopasno u usporedbi s stavljanjem benzina u dizel motore. Dizel je i gorivo i mazivo, što znači da možete ozbiljno oštetiti pumpu mlaznice za gorivo dodavanjem pogrešnog goriva u dizelski motor. Također, dizel i benzin imaju različite svojstva izgaranja. To znači da bi benzin mnogo ranije detonacija u dizel motoru. To rezultira kucama, što će zahtijevati opsežne promjene motora.

Također pročitajte: Dragi Airtel Nigerija, Ozbiljno, molim vas da me prestanete špijunirati

KAKO IZBJEGAVITI UPOTREBLJAVAJUĆI GORIVA U VOZILU

Svatko čini pogreške. Međutim, postoje koraci koje možete postaviti kako biste spriječili ovu vrstu pogreške. Na primjer,

  • Ako ste upravo kupili novi automobil s drugim motorom za gorivo na svoj prethodni automobil, ostavite sebi podsjetnike da je to drugačiji tip motora.
  • Pokušajte zadržati svu svoju pažnju na zadatku pri ruci kad ulaziš u benzinsku stanicu. Izrežite sve vrste distractions.
  • Ako vozite dizelski automobil i zabrinuti zbog pogrešnog korištenja goriva, mogli biste kupiti uređaj koji se uklapa u vaš vrat za punjenje kako bi se spriječilo umetanje uže benzinske mlaznice u spremnik dizel goriva.
Preporučeno
Ostavite Komentar