Glavni » general » Kada se inovacija mobilnog telefona preselila u Kinu

Kada se inovacija mobilnog telefona preselila u Kinu

general : Kada se inovacija mobilnog telefona preselila u Kinu

Natrag u 90-ih godina, Europa je vodila tržište mobilnih telefona, diktirala je trendove sve do kraja. Zatim je baklja preuzeta od strane SAD kada su Apple i Google stupili. U posljednjih nekoliko godina bilo je jasno da se baklja ponovno kreće, ovaj put u Kinu.

Kineske robne marke izvlače zapreke. Donose vrhunske naočale i performanse masama. Oni donose kvalitetnu hardver i softver koji ljudi usvajaju po ćeliji. I oni stvaraju tona novca dok su na njemu. Dok prosječni zapadni mobilni brandovi pokušavaju ostvariti dobit, kineske su marke nasmiješene banci. Iako postoje oni koji tvrde da proizvođači ne mogu ubiti iz proračunskih smartfona, kineski i dalje dokazuju da su pogrešni. Počeli su godinama podizanjem i kopiranjem. Sada se podudaraju i premlaću one koje su uklonili. Čini se da je to tek početak. Oni napadaju zemlju nakon zemlje i regije nakon regije.

Razmislite o Lenovo, Huawei, ZTE, TCL, Xiaomi i Yulong, među nekoliko manjih igrača. Prva četiri na tom popisu već su u globalnom top 10 proizvođača pametnih telefona.

Ako želite razumjeti smjer kojim se kreće tržište globalnog smartphonea, molimo Vas da se okrenete prema istoku i pogledate Kinu. Vidiš, sljedeći val bitke na smartphoneu bit će pobijedio i izgubio na dnu piramide.

Preporučeno
Ostavite Komentar