Glavni » general » Kada je neznanje blaženstvo

Kada je neznanje blaženstvo

general : Kada je neznanje blaženstvo

Svaki put kada mislimo da napredujemo u telekomunikacijskom sektoru (osobito mobilna tehnologija), stvari se nastavljaju oporavljati kako bismo potvrdili da se ništa nije promijenilo.

Nekoliko tjedana nazad u Zainu bio je podsjetnik da još nismo iz mračne dobi. Rečeno mi je da ako dobijem podatkovni SIM s punim internetom, imao bih samo pristup WAP-u ako trebam koristiti SIM na smartphone umjesto na USB modemu. Ništa što sam rekla moglo bi odvratiti operatere za brigu o korisnicima.

Tog sam dana pokazao pogrešnim pristupom cijelom internetu putem Zain SIM-a na pametnom telefonu.

Sjećam se da sam poslao nekoga Gloworldu u Opebi da se Glo SIM aktivirao za GPRS i 3G usluge prije nekoliko mjeseci. Zatražio sam GPRS aktivaciju telefonom i rekli su mi da će to biti učinjeno u roku od 48 sati. Naravno, to se nikada nije dogodilo pa sam im morala poslati nekoga.

Ali imali smo šok naših života kada je dama za brigu o kupcima koja je nazočila mojem izaslaniku rekla da je inzistirala da je Sony Ericsson P990i u kojemu je SIM nije bio 3G uređaj! No, P990i je 3G uređaj.

Ovo me podsjetilo na jednog poznanika koji je nekoliko godina vratio na isti Gloworld kako bi njegov Sony Ericsson P910 bio konfiguriran za Glo GPRS, ali je rekao da smartphone neće raditi s Glo GPRS-om. Uzeo sam telefon i postavio ga i pregledavao ispod 10 minuta!

Također me podsjeća na poziv koji sam napravio za Glo Customer Care natrag kad sam koristio Nokia 9500 Communicator kao moj primarni telefon. Imao sam faks usluge aktivirane na mojoj Glo liniji. Časnik za brigu o klijentima s kojim sam razgovarao pitao me kako sam povezao telefon s računalom radi slanja i primanja faksa. Kad sam joj rekao da sam poslao i primio faks izravno na 9500, ona je odgovorila, "To nije moguće". Ništa što sam joj rekao nije bila uvjerena, iako sam primio i poslao nekoliko faksova izravno na taj uređaj. Ali 9500 je dizajniran za to. Nisam je ni morala to uçiniti za to; poslao je i primio faksove izravno iz kutije.

Također pročitajte: Bosch X-Spect vam govori ono što nosite i što je obojilo

Kakvo je ovo pakao neznanje koje prožima usluge brige o kupcima naših telekomunikacijskih operatora? Imam priče iz MTN, Celtel i Starcomms korisnika brige ljudi previše.

Iskreno, ovo opće neznanje industrije od strane korisničke službe osoblje je sramno i nepobitno. Čini se da se ti operatori nalaze bez resursa u obuci i čuvaju svoje časnike za njegu kupaca ažurnima.

Netx vrijeme časnik za brigu o klijentima vam nešto govori, molimo vas da ga uzmete s prstohvatom soli. Vjerojatno, nesretni tip ili djevojka nemaju pojma o čemu se raspitujete.

Preporučeno
Ostavite Komentar