Glavni » general » Kako je to izgledalo? Vaš prvi puni doživljaj osjetljivog na dodir

Kako je to izgledalo? Vaš prvi puni doživljaj osjetljivog na dodir

general : Kako je to izgledalo?  Vaš prvi puni doživljaj osjetljivog na dodir


Bilo je prosinca 2011., bijela Nokia C5 ležala je za stolom. Dajući joj blijedi pogled s nostalgijom, podigla sam je i okrenula ga na stranu i divila se njezinoj finoći i elegantnoj periferiji. Bio je to gotovo savršen telefon, pakiranje svih dobrih detalja osim odsutnosti WiFi-a.

Tjelesne tipke koje je imalo tada bile su stvarne, mekane, bez škodljivog povratnog zvuka. Nokia N8 mi je nadaren stoga je stariji telefon morao ići. Do tog vremena, posjedovanje / nošenje 2 (pametnih) telefona bilo je više kao tabu. C5 je prodan ni u kojem trenutku, a ono što je ostalo sa mnom bila je crna prekrasna ploča. Bilo je to vrijeme kada su telefoni "tipkovnice" i dalje bili u modi, a dok su imali puni telefon s dodirnim zaslonom, dobit ćete onaj tko je to neki. Zanimljivi će ga vidjeti i pitati: "Kako uspijevate upisati na puni zaslon osjetljiv na dodir".

Budući da sam ja, platforma agnosticni žarki telefonski pritisak, ikada tražeći sljedeći najbolji gadget za istraživanje, što bi moglo biti toliko loše da guljenje iznutrica neuobičajenog telefona poput N8. Telefon je tada bio strašan. Dolazi s kamerom od 12 megapiksela, Carl Zeis tehnologijom i ksenonskom bljeskalicom. Bio je to najbolji telefon kamere i uživao sam u fotografskom doživljaju.

Ali, bio je ulov. Dolazeći iz fizičkih tipkovnica, prebačeni potez na puni zaslon osjetljiv na dodir bio je pomalo tanak i nepripremljen.

Pretrpjela je rukovanje i spretnost. Učiniti neke stvari su bile opterećujuće. Kopiranje / lijepljenje teksta, pomicanje pokazivača, kretanje okvirom za unos teksta. Pronalaženje gumba 'opcije' u nekim scenarijima ponekad je bilo teško. Ta fizička haptska povratna informacija i taktilni odgovor tijekom upisivanja samo su nedostajali.

Također pročitajte: Je li vaš smartphone imun od uzimanja virusa?

Jedna stvar bila je sigurna, telefon neće trajati kao moj dnevni vozač. Prvi put prilagodbom na tipkanje na punom zaslonu osjetljivom na dodir nije bilo lako spregnuto sa zalihama tipkovnice koja je došla s N8. Otkrivanje Swypea bilo je malo olakšanje kod tipkanja, iako se nikad nisam usudila ukloniti.

Možda bi iskustvo bilo drugačije ako je moj prvi puni uređaj osjetljiv na dodir bio Android. Točka je, nisam zapravo kliknula s punim zaslonom osjetljivim na dodir telefona pri prvom pokušaju. Kakvo je vaše prvo iskustvo bilo?

Preporučeno
Ostavite Komentar