Glavni » general » Koja je vaša omiljena mreža za upotrebu podataka i pretplatu

Koja je vaša omiljena mreža za upotrebu podataka i pretplatu

general : Koja je vaša omiljena mreža za upotrebu podataka i pretplatu

Pregledavanje interneta postupno je postalo dio našeg svakodnevnog života. Uvijek se radujemo provjeri interneta iz jednog ili drugog razloga. Dok mnogi provode većinu svog vremena na društvenim mrežama čavrljavaju, drugi ga koriste uglavnom za rad ili produktivnost.

Povezivanje s internetom u većini slučajeva uglavnom se obavlja preko telekomunikacijskog operatera ili WiFi kao u većini naprednih zemalja. Ali ovdje u Nigeriji većina nas, ako bih trebala pogoditi, kaže da se 90% korisnika interneta još uvijek oslanja na mrežne operatere za pregledavanje mreže.

Kada je riječ o odabiru mrežnog operatera za pregledavanje i pretplatu, tri su glavna čimbenika važna za mene.

  • Trošak pretplate na podatke

Trošak pretplate na podatke u ovom dijelu svijeta i dalje je relativno na visokoj strani. Iako bismo se mogli usredotočiti da bismo imali više vrijednosti za naš novac - zahvaljujući BIS-u koji ima nekih načina dostupnosti na gotovo svakoj mobilnoj platformi, dječaci se sada smješkuju.

  • Kvaliteta mreže

Kvaliteta mreže pregledavanja i preuzimanja poboljšana je tijekom posljednjih nekoliko godina, ali još uvijek je daleko od onoga što bi trebalo biti posebno u usporedbi s razvijenim zemljama.

  • Količina podataka

Količina podataka koje nudi mrežni operater također je od najveće važnosti jer većina ljudi sada koristi internet kako bi dobili većinu svojih medijskih sadržaja umjesto da ode na kupnju.

Ipak, operatori mreža u zemlji i dalje mijenjaju dostizanje gore navedenih čimbenika. Uzmi za primjer, Airtel je u to vrijeme ponudio 2Gb podataka za N1, 500 prije nego što je smanjio do 1, 5 Gb po istoj cijeni, a kasnije ga je oduzeo. MTN također nudi podatke po povoljnim cijenama, ali se teško može koristiti za pregledavanje, barem tako da se čini u mom području.

Također pročitajte: Postoji App za to!

Dugo priča kratko, još uvijek smo u fazi u kojoj se ne može točno osloniti na jednog mrežnog operatera za podatke. To objašnjava zašto imam sve četiri SIM-ove koje uključuju Etisalat, Airtel, MTN i Glo. Glo je moj najbolji izbor kada je riječ o pretplati (za jeftini BIS) i kvalitetu mreže u mom području. Airtel zauzima drugo mjesto za pristupačne planove koje nude Android korisnici usred nedavnih žalbi na prekomjerno sjeckanje podataka o ljudima.

To se, rekao bih, želim znati koja je vaša omiljena mreža kada je riječ o troškovima pretplate na internet i kvalitetu mreže.

Preporučeno
Ostavite Komentar