Glavni » general » Kakvo je vaše iskustvo iOS4 na iPhone 3G?

Kakvo je vaše iskustvo iOS4 na iPhone 3G?

general : Kakvo je vaše iskustvo iOS4 na iPhone 3G?

Usporeno reagirajuće aplikacije, latencije u gotovo svemu što radite, padovi, prazni zasloni, dugo zaostajanje za mrežama, postavke za bugove. Sjećate li se ovoga? Zvuči poput nekog starinskog telefona koji je pomalo opterećen od strane svog ambicioznog kina, zar ne? Ali, nažalost, ne, nije. Ovo je korisničko iskustvo s jednom godišnjom iPhone 3G, 16GB od 24. lipnja 2010. Prepoznajete li datum? Tada će vam sreća imati to što ste iskusili isto: grandly pod nazivom "iOS4? ažuriranje koje je gurnuto u grlo (ili iTunes) na svoj iPhone 3G.

Apple je hvaljen da pokreće sve ostale izradu slušalica u oku kada je izašao s iPhone: ovdje je newbie koji je dobio sve u redu i časni industrija lideri našli su se s kartonske pune oranji jaje na njihovim licima: ovdje je netko tko sve je u redu: kombinirajući sjajnu kvalitetu gradnje, možda samo OK-ish specifikacije i nenadmašnu korisničku sučelju s vertikalno integriranim izdavačkim i distribucijskim sustavom koji je napravio skok u korištenju mobilnih uređaja. To je bio loš šamar za Nokije itd. Ovog svijeta i otkriće za milijune korisnika (čak i ako nisu bili fanfoni Applea).

A onda se vratilo da ih ugristi! Nisam techie, ali iOS4 na iPhone 3G osjeća se kao da je netko previše previše prtljage stavio na prenapremni nosilac: stvari se u svakom kutu stvaraju i boluju. Otišli su dani u kojima se netko mogao prebaciti iz jedne aplikacije u drugi u nekoliko sekundi, gdje je iPhone - u dobrom Appleovom stilu - učinio ono što ste željeli učiniti bez velikog broja, ali bez daha učinkovitosti i brzine. Sada je bezobrazan i, vrlo staromodan. Naravno, sve se to moglo izbjeći: nemojte gurati iOS4 na iPhone 3G (ili starije modele). Nitko ne bi plakao, trebali biste misliti: ako se hardver ne može riješiti, to se ne može riješiti. Korisnici razumiju takve stvari koje treba misliti. Držite iOS4 na iPhone 4 (čak i brojevi podudaraju, doh!).

Bacio sam to u lice ljubavnika Nokia koji nikada ne uspijevaju ukazati na to kako je tehnički superiorni Nokiaov hardver: korisnici ne daju bacanje o hardverskim specifikacijama. Brine se za cjelokupno korisničko iskustvo. Nesretan brak 3G-a s iOS4-om pokazuje što se to događa kad pođe krivo: sve zabave korištenja iPhone-a više nema. Kakvo je dobro kada mi telefon pusti mene dolje svakih 10 minuta? Što je zabavno ako se moja e-pošta ne otvori 20 sekundi? Koliko je uzbudljivo ako se aplikacije smrznu samo da bi se otvorile samo nekoliko sekundi nakon što sam pritisnula kućni gumb (koji će ih ubiti pravovremeno nakon što vidim da je to na kraju reagirao)? Izvrsna frustracija. Rotten korisničko iskustvo. Dovršite neuspjeh.

Gore navedeno je doživljaj iPhone 3 koji pokreće najnoviju verziju sustava iOS (v4). On kaže da je dopuštanje da iOS4 bude gurnut na iPhone 3G bio jedna strašna pogreška.

Također pročitajte: Prva pojavljivanja s fotografijama: Phantom Z stiže MOBILITY

Dakle, ako imate iPhone 3G (a ne 3GS) i imate iOS4 koji radi na njemu, što je vaše iskustvo bilo?

Pročitajte Volkerovu punu podrsku o tome kako je Apple sve to pogrešno.

Preporučeno
Ostavite Komentar