Glavni » general » Što Nokia treba popraviti - odmah!

Što Nokia treba popraviti - odmah!

general : Što Nokia treba popraviti - odmah!

Već godinama koristim Nokiju. Koristio sam značajan broj Nokije tijekom godina. Kao takav, ja sam bio odani korisnik ovog proizvođača, a to također znači da sam upoznat s trendovima u Nokiji.

No, brzo sam se umorila od onoga što se čini poput Nokijeve nesposobnosti ili nespremnosti da se promijeni s vremenom. U redu, malo se mijenjaju, ali se ne inoviraju dovoljno brzo. Vrlo sam posebno o Nokijinoj vrhunskoj ponudi (uglavnom pametnim telefonima), stoga svakako pročitajte moj dio u tom kontekstu.

1. Dajte nam odgovarajući RAM
Koja je svrha touting multi-tasking na uređaju kada će korisnik uskoro ući u pogrešku "iz memorije" uskoro duž linije?

Ne govorim o nekom 4-godišnjem telefonu, ali nedavnim izdanjima kao što je 5800 XpressMusic i neugodan flop, N96.

2. Ispravite S60 UI Sluggishness
S60 je poznato da je godinama slab. Natjecateljske platforme često su snappier. I postoji li zakletva zakletva od strane Nokia rukovoditelji u smislu da oni ne smiju dopustiti odgovarajuće procesore za svoje uređaje?

Na primjer, N97 je već zastario prije objavljivanja s 3-godišnjim procesorom. Usporedite predstojeći Samsung OmniaHD s tim i dobit ćete ideju: snažan, 600 MHz procesor za uštedu energije na S60 uređaju! Pregledi već upućuju na elegantno sučelje na OmniaHD-u.

Dok Nokia spava i pomiče se, vrlo je jasno da će prvi primitivni Symbian S60 uređaj u godinama biti Samsung OmniaHD. Svatko se želi natječati drugačije?

Također pročitajte: LinkedIn za BlackBerry dobiva puno potreban makeover

3. Što radi Nokia s Webom?
Smatram da je kontradiktorna činjenica da finski dječaci oglašavaju mobilni internet na svojim uređajima od Adama, ali imaju jedan od najnepornijih web preglednika u svijetu pametnih telefona. Da; S60 Web, sa svim ostalim mogućnostima, je spor i ponekad može biti frustrirajuće spor. Ovaj svibanj ili svibanj ne biti fsallout od underpowered procesora koji većina Nokia smartphones su opremljeni sa.

No, bez obzira na to što moram usporiti mobilni web preglednik kada imam brzu 3.5G ili WLAN vezu, to nije drago.

4. Nokia se proteže u previše smjera.
Da; to ima svoje prednosti, jer Nokia može prodati različite okuse onoga što je u suštini jedan uređaj različitim ljudima. Ali to ne izgleda kao da pomaže Nokia kanalu pravi omjer resursa u razvoj i inovacije.

5. Molimo popravite "Download"
Preuzimanje je aplikacija na pametnim telefonima tvrtke Nokia koja bi trebala poslužiti kao aplikacijska trgovina. Koristim riječ "pretpostavljam" jer "Download" jednostavno ne funkcionira. Osim toga, vrlo je neprijateljski prema korisniku.

Nokia je imao godina da to poboljša, ali nikada nije. Tada je Apple došao i radio čuda s trgovinom aplikacija. U redu, Nokia, oprostit ćemo te ako ponovno kopiraš Apple na ovom. Samo napravi posao.

6. S60 5. izdanje korisničko sučelje nije u skladu
Ako ćete kopirati, kopirajte prava. Nokia S60 5. izdanje blagi je napredak na svojoj starijoj sestri, no nakon što sam se s njom malo svirao, nalazim određene nedosljednosti u sučelju.

Također pročitajte: Umoran od neželjenih poruka od vašeg operatera? Ovo je ono što treba učiniti

Na jednoj razini, taknite jednom za pomicanje da biste prešli na sljedeću razinu izbornika. Na drugima morate dvaput dodirnuti. Oprostite, ali takve nedosljednosti mogu biti dezorijentirane korisnicima.

Mislio sam da će Nokia usvojiti sada mrtvu metodu UIQ-a. Dodirnite za unos. Dodirnite i držite za prikaz izbornika s opcijama. Radi dobro.

7. Konačno, čini se da Nokia ovih dana izgleda retro s unutarnjom memorijom.
Starije pametne telefone imale su čak 150 MB interni disk, a mnoge nove Nokije nude mnogo manje. Razmislite o 5800 (80mb) ili E75 (50mb za smartphone 2009!), A upravo je najavio E52 (60mb!).

Što su dečki razmišljali o Nokia?

Većina nokijinih pametnih telefona zastarjela su prije njihovog puštanja. Uzmi N97. Ovaj i ostali Nokia uređaji već su izašli iz mnogih drugih konkurentskih uređaja različitih proizvođača prije njihovih izdanja (podređeni procesori, zastarjeli korisni programi, 3-godišnja specifikacija fotoaparata, mršava RAM i interna memorija). Nema šanse!

Dobar je osjećaj da konačno pričam o tome. Samsung, LG, Apple i HTC praadaju lijep niz uređaja za navijanje usta i počinjem se osjećati kao da sam zaglavio u kamenom dobu s najnovijim naporima tvrtke Nokia.

Sony Ericsson je bio moj drugi pozivni broj poslije Nokia, ali oni su jasno prikazani na 4-godišnjoj pari prilično isto kao i Nokia.

Ove ću se godine malo kupovati, a na raspolaganju imam sljedeće uređaje različitih proizvođača i platformi:

1. Palm Pre, pokretanje WebOS-a
2. Samsung i7500, koji pokreće Android
3. Apple iPhone 3G, s operacijskim sustavom Mac OS X
4. HTC Touch Pro, koji pokreće WinMo
5. Što god drugo hvata moje fancy

Preporučeno
Ostavite Komentar