Glavni » general » Ono što je Nokia trebao popraviti prije dvije godine

Ono što je Nokia trebao popraviti prije dvije godine

general : Ono što je Nokia trebao popraviti prije dvije godine

7. svibnja 2009. objavio sam članak pod naslovom "Što Nokia treba odmah popraviti". Iznenađen sam što je već dvije godine. U svakom slučaju, dvije godine je dovoljno da pregledam stavke koje sam navodio i druge stvari koje sam rekao u tom članku.

Adekvatan RAM
Ne mogu govoriti za starije uređaje trećeg i petog izdanja, budući da ih nisam koristio neko vrijeme, ali trenutačni usjev Symbian 3 uređaja izgleda uglavnom imaju odgovarajuće RAM-ove. I N8 i E7 rade do 10 aplikacija (i u nekim slučajevima čak i više) bez da se razbije znoj.

Pogreške "izvan memorije" sada su rijetka pojava.

UI Slabost
Opet, S60 je otišao i Symbian3 radi glatko za najveći dio. Sigurno, najnoviji obrezivanje Symbian uređaja ne može se opisati kao trom više.

web-preglednik
Ovo je jedno područje u kojemu je Nokia povučeno. Čak je i RIM pobijedila Nokiju novom, boljem pregledniku. Novi Nokia preglednik je spreman, ali još nije dostupan na bilo kojem proizvodnom uređaju. Preglednik će biti isporučen s ažuriranjem Symbian Anna - a to ažuriranje ne može doći prerano.

Nokia prebacuje svoje resurse u previše smjera
Ne izgleda ovako, to će se neko vrijeme promijeniti. Postoji Symbian na izlasku, ali još uvijek 150 milijuna korisnika koji ih šalju i podržavaju, postoji Windowsphone na svom putu, postoji MeeGo za istraživanje / eksperimentalne svrhe, a zatim postoji S40 za lowend uređaje.

Možda je to teret biti najveći svjetski proizvođač mobilnih telefona.

Aplikacija "Preuzimanje"
Korisnici pametnih telefona koji su došli nedavno možda nemaju pojma o čemu je aplikacija "Preuzimanje" bila na uređajima Nokia / Symbian. Pa, to je bila prva inkarnacija Ovi trgovine. Vjeruj mi, to uglavnom nije uspjelo.

Također pročitajte: Android 4.0.4 ažuriranje donosi poboljšane rezultate mjernih vrijednosti za HTC One X

Srećom, to je bilo fiksno i još uvijek je profinjeno s Ovi Storeom, koji uglavnom dobro funkcionira, i to nekoliko minigota. Danas je Ovi Store snimio više od 5 milijuna preuzimanja dnevno. Čast!

Korisničko sučelje S60 5. izdanja
Ja sam veliki fan tvrtke Nokia, ali ja sam i jedan od njihovih najvećih kritičara. Odakle sam stajao u 2009, S60 5. izdanje bilo je toliko loše da ne bih kupio niti koristio uređaj koji pokreće tu platformu. Jednostavno sam bojkotirala cijeli niz Nokia uređaja i koristio pametne telefone od drugih proizvođača.

Pa, korisničko sučelje S60 5. izdanje nije točno fiksno, ali zamijenjeno je Symbian3, što je puno, puno bolje i vrlo korisno. Samo želim da Nokia jednostavno prestane proizvoditi uređaje koji izvode 5. izdanje. Što je to? Vidite, osobe koje ne znaju bolje kupuju uređaje 5. izdanja i zaključuju da Symbian sranje - ne znajući da nešto bolje postoji.

Unutarnja memorija
Nokia je pojačala svoju igru ​​na ovom području i isporučuje svoje uređaje s odgovarajućim (i u mnogim slučajevima, više nego adekvatnoj) internoj memoriji.

Zaključci
Vidimo da se, osim preglednika, Nokia obratio većini problema s Symbian platformom. Osim toga, koliko je Symbian3 trenutno dobar, oni koji su pregledali Nokia C7 Astound (pokrenuli prethodnu firmu tvrtke Anna) zaklinju se da Symbian3 čini frustrirajućim. To sugerira da Symbian Anna može biti upravo ono što je liječnik naredio.

Hoće li gore navedene izmjene odjednom okrenuti Fortune Nokijinih pametnih telefona? Ne mislim tako. Toliko se toga promijenilo jer sam napisao taj članak prije dvije godine. Previše stvari.

Također pročitajte: Gionee s5.5 Review: Beauty & Power [Khene]

U raspravi koji je slijedio taj članak još 2009. godine odgovorio sam i na komentar sa sljedećim komentarom:

... dopustite mi da imam prednost da unaprijed navodim da je Nokia na slaboj slajd, i dok oni ne svibanj završiti kao Motorola (oni dečki samo trebali držati se opskrbe vojske i napustiti potrošačke telefone dovoljno dobro), Nokia će izgubiti značajan tržišni udio,

Uskoro će uskoro, Nokia više neće biti lider u smislu marketshare. Već su izgubili položaj vođe u smislu inovativnosti i razvoja proizvoda. Prvi je samo pitanje vremena.

Nitko ne ostaje na vrhu zauvijek.

Jesam li u pravu? Da; Bio sam. Klizanje prema dolje dogodilo se i još se uvijek događa. Symbian već više nije broj jedan smartphone OS. Nokia Symbian OS izgubio je značajan tržišni udio.

No, ako postoji jedan proizvođač s financijskim i tehničkim kapacitetom za povlačenje migracijskih planova bez da postane manje igrač, to je Nokia. Ipak, morat ćemo pričekati i vidjeti da sve to igra.

U međuvremenu ostajem otvoren Nokia lojalist i kritičar koji je ušao u jedan.

Preporučeno
Ostavite Komentar