Glavni » general » Što je Nokia problem s RAM-om?

Što je Nokia problem s RAM-om?

general : Što je Nokia problem s RAM-om?

Kakav je problem s Nokia i RAM-om? Koji čarobnjak zaokuplja inženjere tako da su osuđeni na vječno ne daju dovoljno RAM-a na svoje pametne telefone? U redu, daju nekima od njih adekvatnu RAM, ali opet i opet, Nokia je razbila pametne telefone taj višestruki zadatak samo u teoriji.

Ovaj neoprostiv grijeh počinjen je s N97 - bilo je zaprepašteno da je model zvijezda kao što je N97 ima samo 46 MB RAM-a koji je pokrenuo odmah nakon podizanja sustava.

5800 ima 53 MB. 5530 ima isti iznos. Sada, oba modela 5230 i X6 dolaze s malim 50 MB. Ovdje je izvadak iz Ewan Spenceovog pregleda X6 na All About Symbian:

Što znači da se moram pitati zašto je Nokia pustio X6 iz Finske u državu da je u njemu - gotovo je neoprostivo. Količina besplatnog RAM-a nakon dizanja telefona (manje od 45 MB, s punim opterećenjem Music playera i 20 kB za to) čak je i manja od N97, pa se programi zatvaraju dok se drugi otvore, promjene zaslona i animacije su jerky i sporo aktivirati ... ali to nije najgori dio. Glazbeni je player lud, sporo i (i Steve i ja smo prilično sigurni da) postoji propusnost memorije u ovoj ključnoj aplikaciji za telefon.

Nitko to nije testirala? Jeste li ikada razmišljali da pokušaju reproducirati glazbu u pozadini dok pregledavate neke fotografije? Ili idete li s internetskim preglednikom istodobno s slušanjem nekog Steeleye Span? Neugodno je što se bojim pokrenuti bilo što drugo na X6 dok slušam glazbu jer bi moglo pasti i zahtijevati ciklus snage kako bi ponovno radili.

Razmišljati o tome da je Nokia tijekom nekoliko godina ponovila tu pogrešku i da još uvijek razvijaju pametne telefone s nevjerojatno niskim razinama RAM-a, samo je ... lud.

Također pročitajte: Nokia N9 Video Hands-on

Gotovo je kao da nitko ne ispituje neke od ovih stvari u stvarnim životnim situacijama prije nego što ih se gura.

Već od svibnja prošle godine, Yomi se obratio ovom članku, "Što Nokia treba riješiti - odmah!", Napomenuvši i 5800 i još jedan admiralski brod, N96. Nećemo ni pokušati početi grižavati o drugim pitanjima koja su bila postavljena u tom članku. Nokia jednostavno izgleda kao da nije zabrinuta zbog većine njih.

Zašto Nokia nikada nije u mogućnosti popraviti ove i druge probleme s njihovim pametnim telefonima jednom zauvijek? Može li itko objasniti? Drugi proizvođači koji proizvode pametne telefone na istoj platformi Symbian zapravo uspijevaju biti dosljedni u opremanju pametnih telefona s velikim brojem RAM-a.

Tko nam može pomoći u tome zašto je Nokia tako neusklađen s ovim?

Preporučeno
Ostavite Komentar