Glavni » general » Što obavješćuje vaše telefonske preporuke?

Što obavješćuje vaše telefonske preporuke?

general : Što obavješćuje vaše telefonske preporuke?

Što obavještava telefon koji preporučujete ljudima?

Teta mi je trebala telefon. Vidjela je Lumia 520, voljela je i tražila moje mišljenje, dala sam joj naprijed. Danas uživa u svom telefonu, jedva da ima razloga da me zovu - obiteljska tehnička podrška - za ništa više od jednostavnih zadataka. Za nekoga tko radi samo putem e-pošte, pregledavanja weba, telefona i osnovnih poruka, vrlo je sretna sa svojim telefonom.

Još jedan stariji rođak, muškarac, dobio Tecno H5, sve što on radi je telefonski poziv i SMS. Imao je strašan trenutak s telefonom i vratio se na pouzdan telefon tvrtke Nokia Torchlight nakon nekoliko tjedana korištenja. U tom razdoblju bio sam pozvan više puta nego što sam stalo biti. Od malih niggles poput ikona na telefonskom imeniku i aplikaciji za razmjenu poruka, na opće probleme navigacije korisničkim sučeljem. Duga priča, siromašni čovjek odbacio telefon do donje ladice, kupio je glup dvojni SIM Nokia torbitalni telefon i bio je sretan s njim.

Ove serije povezanih događaja donijele su neke stvari na moj razmatranje. Mislio sam misliti da je smartphone masivan gubitak novca, jer ako odlučite ne koristiti "pametne dijelove" telefona, bit će dostupan kad god vam treba. Oni koji se zaklinju prema Androidu (kao i jednoj veličini koja odgovara svima potrebama svakog mobilnog računalstva) također slijede sličnu logiku.

Moje otkriće je da za one koji ne trebaju ove "dodatne značajke" oni pokazuju da se više od chafing nego prospektivno ugodno iznenađenje čekaju da budu otkriveni. Moja točka? Ako vas netko pita za prijedloge za dobivanje telefona - kao de facto tehnološki guru obitelji ili društvene skupine - (ako čitate ovu stranicu vjerojatno ste jedan), postoji nekoliko čimbenika koje biste trebali uzeti u obzir prije nego što predložite telefon / platformu za takvu osobu, pogotovo ako ne želite biti na 24-satnom razgovoru za tehničku podršku koji završava, "shebi ti si ona koja mi je rekla da je telefon dobar" .

Moramo shvatiti kako ne-techy stanovništvo misli .

Također pročitajte: Policija također koristi camerapone

Oni ne misle, "Hej, upravo sam dobio ovaj telefon, molim pokušajte desetak PDF čitača koji su dostupni u trgovini aplikacijama i odaberite koja je najbolja i podržavajte sve PDF standarde".

Oni misle u smislu: "Upravo sam primio ovaj pdf u svojoj e-pošti / iz mog ureda, pusti me da kliknem na to da se otvori", onda to učine i čitaju svoj pdf ništa više.

Ako nije dostupan pdf čitač, dolazi do problema. Pacijentice mogu posjetiti trgovinu i preuzeti prvi čitač PDF-a koji vide, manje pacijenti odmah će se ljutiti. Dobivaju video, žele ga odmah igrati i očekivati ​​da će sve raditi bez kompliciranih postavki.

Radije će proći kroz stazu s malo ili nimalo otpora da ne bi obavili svoj posao, a da se ne trude oko toga. Oni žele da njihovi telefoni uglavnom rade na isti način na koji je radio od uvođenja GSM.

Ovo je mjesto gdje mislim da je Android problematičan. Windows Phone i iOS će vam pokazati dvije velike svjetleće tipke za dodirivanje i odgovaranje / zanemarivanje poziva, a Android će vas tražiti da prijeđete prstom ulijevo ili udesno. Morala sam naučiti Tecno vlasnika kako odabrati ili zanemariti poziv, vlasniku Lumije nije se trebalo podučavati da dotakne gumb. Bila je to noćna mora koja je navigirala na telefonski broj i telefonske izbornike Tecno jer ikone nisu intuitivno dizajnirane ili postavljene. Vlasnik Lumije nije trebao tečaj sudara o tome kako odgovoriti ili uputiti pozive. Govoreći o zalihama tipkovnica na obje platforme, razlika u jednostavnosti upotrebe je velika.

Također pročitajte: Unboxing i postavljanje Tecno Phantom A

Ljudi, proračun i izbori

Osim proračuna, još je važna napomena da svatko ima različite svrhe za svoje uređaje, pa je najbolje da idete s jedinstvenim kriterijima i osobitostima osobe. Uštedjet ćete glavobolje kasnije. Za nekoga čiji je jedini uvjet telefonski pozivi i FM radio, možda neće trebati smartphone. Stavljanje Galaxy Note 4 u ruke nekoga čija upotreba podataka ne prelazi e-poštu i povremeno IM nije praktična. Zovem se redundantno, jer osoba ne bi mogla razumjeti zašto treba biti kašalj oko N3000 ili više za podatke mjesečno. Osim ako takva osoba ne želi skupe uređaje na temelju razloga koji nisu produktivnost.

Na kraju, nakon kupnje telefona, pomažite im u postavljanju stvari za lakše korištenje telefona. Pomoć pri instalaciji osnovnih aplikacija, postavljanje zadanih postavki i privlačenje osobe putem brzog vodiča ako je moguće. Najvjerojatnije će se prilagoditi vašem poslu i nikad se ne trude napraviti nikakve prilagodbe sve dok to bude potrebno, bolje od toga da sami sami izraze komplicirane izbornike, čineći pogrešne odluke i imale ih da vas opet trebaju zvati.

Neki mogu imati proturječne poglede, vole dobiti "robusne" pametne telefone i imati sve dostupne značajke, bez obzira na to koriste li ih ili ne. Ovo je dobro, ali mora se postići ravnoteža između toga i frustracije koju treba iskusiti u svakodnevnom korištenju. Ovdje je ključ ravnoteže, vaš pogled?

Preporučeno
Ostavite Komentar