Glavni » general » Što je Globacom učinio s licencom za SNO u 8 godina?

Što je Globacom učinio s licencom za SNO u 8 godina?

general : Što je Globacom učinio s licencom za SNO u 8 godina?

Izdanje 592 tvrtke CyberSchuulNews.com nosi mišljenje o vijestima da su Bitflux Communications Ltd i Globacom doo dvije tvrtke koje su prethodno kvalificirane od Nigerijske komunikacijske komisije (NCC) kao odobrene ponuditelje za predstojeću aukciju Spectrum od 2, 3 GHz.

Licenca za spektar od 2, 3 GHz je za pružanje veleprodajne širokopojasne usluge u Nigeriji. Navesti NCC, to je za "isporuku širokopojasne bežične pristupne usluge na veleprodajnoj razini, pružiti ISP-ovima i drugim pružateljima usluga maloprodajne telekomunikacije sa potrebnom propusnošću za servis svojih pretplatnika. Ovaj veleprodajni širokopojasni davatelj usluga ima potrebni spektar kako bi proširio bežični širokopojasni pristup diljem zemlje ISP-u i drugim davateljima usluga maloprodajne telefonije za pružanje maloprodajnih usluga velike brzine pristupa Internetu. "

Zanimljivo je da je Globacom drugi nacionalni operater, barem na papiru. CyberSchuulNews podiže teške probleme oko tog statusa i Globacomova uključenost u ovaj proces dražbe.

Izvadci iz članka CyberSchuulNews.com:

Prvo promatranje je da li svaki proces koji omogućuje drugom nacionalnom operatoru da svojim buketom licenci sakupi samo licencu koja je na stolu može ikada jačati konkurenciju. Govorimo o tržištu na kojem je prvi nacionalni operater, NITEL, tehnički, a zapravo, nepostojeći.

Naglasak je, Globacom je osam godina održao licencu za SNO bez pružanja fiksnih usluga koje narod želi da se broji kao tržište zaista razvijeno. Iznenađujuće, regulator nije smatrao nužnim da ga gurne u tom smjeru, osim povremene retorike koja bi poboljšala fiksne žičane usluge. Pitate se da li se stvari poboljšavaju samo željama i običnim razgovorima.

Prvi operator, NITEL je zapravo mrtav, ostavljajući Globacom kao Nacionalnog operatera. Međutim, u osam godina, Globacom je tek treba razjasniti bilo kakve fiksne usluge. Zašto je NCC skrenuo s očima na ovo? Što točno Globacom radi s tom dozvolom za SNO? Zašto bi imali priliku da preuzmu ovu licencu za spektar od 2, 3 GHz, s obzirom na to da je to zapis? Jesmo li u procesu zamijeniti monopol koji je NITEL jednom imao s drugim?

Također pročitajte: Facebook: 100% korisnika nigerijskih su aktivni na mobilnim uređajima, uz ostale statistike
Preporučeno
Ostavite Komentar