Glavni » general » Što učiniti kada vaš telefon postane spora

Što učiniti kada vaš telefon postane spora

general : Što učiniti kada vaš telefon postane spora

Vaš Android smartphone obično je prilično brz kada ga prvi put koristite. Međutim, s vremenom se počinje usporavati. Kada se to dogodi, ne brinite; vaš telefon vjerojatno još uvijek radi dobro. Postoji samo nekoliko stvari koje usporavaju vaš telefon. Evo nekoliko stvari koje treba razmotriti ako vaš telefon postane spor:

  1. Prvo, morate identificirati problem. Je li to aplikacija koja uzrokuje problem ili više aplikacija? Možda je to sam sustav. Trepn Profiler tvrtke Qualcomm prikazuje opterećenje procesora u stvarnom vremenu za pojedinačne jezgre, pregled mrežnog prometa za podatke i WiFi, učitavanje GPU-a i korištenje RAM-a. U osnovi to je aplikacija koja vam pruža podatke o radnjama vašeg telefona. Možete prepoznati koji dio telefona usporava odavde.
  2. Jedna od stvari koja usporava pametne telefone je nedostatak prostora za pohranu. Možda ste s vremenom gomilali brojne aplikacije i datoteke. Ove aplikacije i datoteke zauzimaju potrebni prostor na vašem uređaju. Da biste ubrzali telefon, morate izbrisati neke datoteke i aplikacije. Isto tako, mnogo aplikacija stvara spremišta za privremeno pohranjivanje podataka. Ovo se s vremenom stvara. Pokušajte izbrisati predmemoriju kako biste oslobodili prostor.
  3. Koristite li widget na početnom zaslonu? To su vrlo korisne. Međutim, oni zauzimaju memorijski prostor. Ako imate bilo što koje ne koristite, onemogućite ih.
  4. Neki lanseri za pametne telefone imaju neke vrlo lijepe animacije i posebne efekte. Ovi učinci čine uređaj lijepim, ali usporavaju telefon. Možete provjeriti postavke pokretača da biste vidjeli možete li onemogućiti te animacije.
  5. Puno puta, vaš telefon postaje spor jer postoji previše aplikacija otvorenih u isto vrijeme. Zahvaljujući jednostavnoj višedezijumčanju, ove se aplikacije privlače u memoriju, a time i usporavaju uređaj. Možete zatvoriti aplikacije koje više ne upotrebljavate držanjem gumba za početnu stranicu i brisanjem bilo koje aplikacije koju trebate zatvoriti.
  6. Ako sve ostalo ne uspije, možete ponovo pokrenuti uređaj. Držite pritisnutu tipku za uključivanje, odaberite Ponovo pokreni i dodirnite U redu.
Također pročitajte: Nabavite osobnu sigurnost na putu s aplikacijom E-Alert
Preporučeno
Ostavite Komentar