Glavni » general » Što učiniti kada vaša trgovina aplikacija ne uspije

Što učiniti kada vaša trgovina aplikacija ne uspije

general : Što učiniti kada vaša trgovina aplikacija ne uspije

App Store jedna je od najvažnijih značajki bilo kojeg iOS uređaja. Ovo je mjesto gdje ćete dobiti aplikacije. Stoga, ako vaša trgovina aplikacija ne radi, nedostaje vam. Postoji nekoliko razloga zašto vaša trgovina aplikacija možda neće funkcionirati. Na primjer, vaše internetske veze možda neće biti tako velike. Isto tako, vaša aplikacija možda ima problema s povezivanjem s Appleovim poslužiteljima. Evo nekih stvari koje možete učiniti ako se aplikacija Trgovine App ne radi o pogrešci:

  1. Ponovo pokrenite iPhone : ovo radi za mnoštvo problema. Držite pritisnute gumbe za uključivanje i isključivanje dok se klizač Slide to Disconnect ne pojavi. Također možete prisilno ponovno pokrenuti uređaj ako se smrzne dok upotrebljavate aplikaciju App Store. Držite pritisnute gumbe za napajanje i početnu stranicu (donji gumbi za glasnoću na iPhone 7/7 Plus) sve dok se uređaj ponovno ne pokrene.
  2. Odjavite se iz Apple ID-a i potpišite ponovo : aplikacija može imati problema s povezivanjem vašeg Apple računa s uređajem. Odjavite se pomoću opcije iTunes i App Store. Da biste to učinili, idite na Postavke> iTunes i App Store, a zatim pronađite Apple ID. Dodirnite ga, dodirnite Isključi. Nakon kratkog vremena, prijavite se natrag.
  3. Provjerite jesu li datum i vrijeme ispravni, inače će uređaj imati problema s povezivanjem s internetom. Idite na Postavke> Općenito> Datum i vrijeme> Postavi automatski i prebacujte uključivanje. Ako je već uključeno, isključite ga i ponovno uključite.
  4. Ponovno pokretanje mobilnih / mobilnih podataka : Trgovina App Store možda neće raditi ako imate lošu internetsku vezu. Isključite mobilne podatke i ponovno ga uključite i pogledajte je li problem riješen.
  5. Promijenite svoj WiFi DNS : za bolju uslugu promijenite DNS uređaja na Google DNS. Idite na Postavke> WiFi i pronađite mrežu s kojom je spojen vaš uređaj. Nakon toga pronađite DNS opciju i unesite 8.8.8.8.
  6. Ubiti aplikaciju i ponovo ga otvoriti : Da biste to učinili, otvorite prozor za više zadataka tako da dvaput dodirnete gumb Početna. Sada pomičite aplikaciju App Store da biste je ubijali. Nakon toga pokušajte ponovo otvoriti aplikaciju.
  7. Vraćanje mrežnih postavki : ako sve druge opcije ne uspiju, možete vratiti postavke mreže na uređaj. Idite na Postavke> Općenito> Ponovno postavljanje> Vrati postavke mreže.
Također pročitajte: Android P za omogućavanje telefona kao Bluetooth tipkovnice ili miša

Ako problem i dalje postoji, možda ćete morati imati ovlašteno osoblje da pogleda vaš iPhone.

Preporučeno
Ostavite Komentar