Glavni » general » Dobrodošli na nasljednicu Nokia E71

Dobrodošli na nasljednicu Nokia E71

general : Dobrodošli na nasljednicu Nokia E71

Zbog dostupnosti krajem četvrtog tromjesečja ove godine, Nokia je u ponedjeljak najavio nasljednika vrlo popularnog E71 - Nokia E72.

Nokia E72 nastavlja tradiciju dizajna E71 s QWERTY tipkovnicom bombona. Ona također ima bitno iste elemente softvera, iako poboljšana - s60 treće izdanje paketa 2. Novo dijete na bloku temelji se na uspjehu svog prethodnika, dok istodobno donosi nekoliko novih stvari na stol. Nadogradnja po mom mišljenju nije ni na koji način revolucionarna, već je inkrementalni.

Ovaj najnoviji uređaj serije E opremljen je kamerom s automatskim fokusom od 5, 0 megapiksela s LED bljeskalicom, nadogradnjom s fotoaparata od 3, 2 megapiksela na E71.

Nokia je implementirao optički Navi tipku (pločica) u središtu D-klase uređaja za intuitivnije i animirane pomicanje na izborniku. Iako je ovo novo za Nokia E-series, tehnologija nije nova jer je Samsung implementirao na nekoliko svojih uređaja.

Jedna od novih stvari koje E72 donosi na stol je nešto iznenađenje. Sada postoji unaprijed instalirana aplikacija za chat koji se zove Ovi Chat koji je integriran u program za kontakte. Što to znači jest da s izbornika za kontakt možete razgovarati na Yahoo i GoogleTalk. Ovo je vrlo dobrodošlo jer neće biti potrebno instalirati aplikaciju treće strane za chat.

Još jedno iznenađenje da E72 dolazi na nas jest uključivanje slike i video galerije N-serije. Ja sam doista sretan zbog toga jer se nadam da je to kraj stare i dosadne galerije slika koje su vlasnici E-serije bili podvrgnuti u prošlosti.

Također pročitajte: Jeste li programer? Pridružite se natječaju za razvoj aplikacija na mobilnoj zapadnoj Africi

Nokia poruka je na brodu izvan okvira, uz podršku za više računa e-pošte. Zanimljiv dio je da postoji životna licenca za Nokia messaging na E72. Tu je i životna licenca za Ovi Chat.

Ostale nadogradnje uključuju digitalni kompas ugrađen u aplikaciju na karti, QuickOffice uređivački paket je sada dostupan od 4.3 verzije do 5.3 s podrškom za Microsoft Office 2007.

Je li E72 pravi nadogradnja jednogodišnjeg i vrlo uspješnog E71? Dok sam se nadao za Symbian Foundation OS, mislim da je E72 došao do sjaja s E71.

Preporučeno
Ostavite Komentar