Glavni » auto općenito » Waymoovi automatizirani automobili bolje otkrivaju hitna vozila

Waymoovi automatizirani automobili bolje otkrivaju hitna vozila

auto općenito : Waymoovi automatizirani automobili bolje otkrivaju hitna vozila

Waymo, u suradnji s policijom i vatrom Chandler, trenutačno je u potrazi za sveobuhvatnim prikupljanjem relevantnih podataka kako bi se bolje otkrila hitna pomoć i druga hitna vozila dok su njihova automatizirana vozila na putu. Tvrtka koristi opremu kao što su senzori, LIDAR i sustavi vida, kako bi prikupio informacije o tome kako vozila za hitne slučajeve izgledaju i zvuče u različitim situacijama vožnje.

Ovo podešavanje je neophodno kako bi se osigurala najveća mogućnost prikupljanja podataka. Ti se podaci mogu ugraditi u softver automatiziranog vozila, koji bi trebao pomoći u budućoj identifikaciji hitnih vozila, vatrogasnih vozila, pa čak i zaštićenih vozila. Kada se hitno vozilo prepozna, Waymo minivans može tada izbaciti stazu vozila.

Waymo je također instalirao poboljšane audio senzore kako bi bolje otkrivao smjer iz kojeg potječu zvukovi. Ovi senzori mogu odrediti smjer kola hitne pomoći i vatrenog oružja kroz sirene, a to bi trebalo pomoći pri određivanju najboljeg mogućeg kretanja djelovanja automatiziranih vozila. Waymo je unaprijedio raspon svojih senzora, u usporedbi s prethodnim setovima senzora koji se koriste na automatiziranim vozilima. Trenutni senzori mogu identificirati zvuk dva puta koliko je to moguće. Također, minivans može koristiti vizualne znakove poput treperi svjetla za poboljšanje identifikacije hitnih vozila.

Do sada su rezultati dosadašnjih testova na vožnji u stvarnom svijetu na Waymoovim automatiziranim vozilima obećavali. To znači da je kombinacija sveobuhvatne prikupljanja podataka i uključivanja novih senzora uspješna. Na primjer, prema izvješćima, Waymoov automatizirani minivan odlučio je prijeći raskrižje na otkrivanju obližnje hitne pomoći. Ova je odluka donesena usprkos ostalim vozilima koja su se kretale kroz raskrižje nakon što je semafor postao zelen.

Također pročitajte: Kako je moderni smartphone ubio neograničene mobilne podatke

Možemo očekivati ​​poboljšanu tehnologiju, poboljšane senzore i sveobuhvatniju prikupljanju podataka kako bismo poboljšali sigurnost vozila za samo-vožnju u sljedećih nekoliko godina. Ovo zauzvrat će povećati sigurnost na cesti za sve uključene kada se auto-vozeći automobili postanu široko rasprostranjeni.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar