Glavni » general » Pratite svoje račune pri roamingu

Pratite svoje račune pri roamingu

general : Pratite svoje račune pri roamingu

Roaming je sposobnost GSM pretplatnika za automatsko slanje i primanje glasovnih poziva, slanje i primanje podataka ili pristup drugim uslugama prilikom putovanja izvan područja geografske pokrivenosti kućne mreže putem korištenja posjećene mreže. Drugim riječima, možete koristiti liniju izvan vaše zemlje prilikom putovanja.

Bilo je to da su pretplatnici morali proći kroz obruče i petlje kako bi aktivirali roaming na svojim linijama kada putuju. Bilo je dovršenih dokumenata i naknada. Međutim, u novije vrijeme mnoge su mreže automatizirale roaming na pretplatničkim linijama. Drugim riječima, možete se ustati i otići, a kada stignete u zemlju odredišta, i dalje ćete moći koristiti liniju za pozive, SMS i internet kao i prije. Nema postavki. Nema trčanja. Na primjer, još od 2009, moja supruga i ja smo automatizirali roaming na putu u Ganu. Obje naše linije - Airtel i MTN - bile su aktivne i upotrebljive sve to kroz naš put.

Međutim, putnici moraju uzeti u obzir nekoliko stvari. Ovisno o rasporedu roaminga koje vaša mreža ima s mrežama u vašoj zemlji odredišta, možda ćete biti naplaćeni ne samo za pozive koje ste pokrenuli, već i za pozive koje ste primili. Uobičajeno, troškovi za izradu i primanje glasovnih poziva ili slanje SMS poruka tijekom roaminga u inozemstvu ovise o zemlji koju posjećujete. Često, upotreba mobilnog interneta tijekom roaminga znači i ogromne račune podataka. Ključ je dati brigu o korisnicima vaše mreže poziv da saznate što se odnosi na vas.

Također pročitajte: Kako vrijeme leti: iPhone tipkovnica sada smatra najgore na svim platformama?

Prijatelj je putovao prije nekog vremena i kretao se. Primila je poziv s kontakta u Nigeriji i saznala da je raspoloživi razgovori na njenoj liniji smanjeni za gotovo 50% nakon završetka poziva. Bila je uhvaćena izvan straže. Roaming je mnogo lakši nego što je nekad bio. To također znači da ne morate biti nedostupni kada putujete izvan vaše zemlje, ali morate promatrati te račune. Roaming i dalje može biti vrlo skupo poduzeće.

Preporučeno
Ostavite Komentar